Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Nestali Čačić viđen u Diklu?

24.03.2016. 23:00
Nestali Čačić viđen u Diklu?


Zadarskoj policiji u petak su se u potrazi za 74-godišnjim Pavlom Čačićem, umirovljenim profesorom i bivšim gradonačelnikom Slatine koji se u nedjelju navečer iz apartmana u Diklu udaljio u nepoznatom pravcu, pridružili i članovi Gorske službe spašavanja, Stanice Zadar.
– U akciji traganja na predjelu od Žmirića prema Kožinu i Diklu u petak prijepodne sudjelovala su četiri zadarska GSS-ovca, a teren smo pregledavali i iz helikoptera HRZ-a zajedno s četvero kolega iz Splita. Na žalost akcija nije dala nikakve rezultate, jednako kao ni potraga u četvrtak kada je 16 članova zadarske Gorske službe spašavanja pretraživalo isti teren, rekao je vođa akcije Ivica Galac. U četvrtak su GSS-ovci za potragu za nestalim muškarcem koristili i potražnog psa.
 Galac je pojasnio kako je akcija usmjerena na spomenutu lokaciju jer se u srijedu policiji javio građanin koji je u medijima prepoznao muškarca te ih obavijestio kako ga je vidio u tom predjelu. Točnije, Čačić je viđen kod deponija gdje se, kako doznajemo, obratio čuvaru te ga pitao za smjer prema Škabrnji. Policija je stoga dio potrage usmjerila i u pravcu Škabrnje, no sinoć do zaključenja ovog broja novine, muškarac na žalost nije pronađen. U trenutku udaljavanja on je bio odjeven u sivu majicu i donji dio trenirke, sijede je kose, srednje tjelesne građe i visine oko 170 centimetara. Policija i obitelj nestalog Pavla Čačića mole građane da im sve korisne informacije, ukoliko ih imaju, dojave u najbližu policijsku postaju ili pozivom na 192.