Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Uskrsnice za četiri tisuće umirovljenika

24.03.2016. 23:00
Uskrsnice za četiri tisuće umirovljenika


– I ovaj put će više od 4.000 zadarskih umirovljenika dobiti uskrsnice. U tu svrhu Grad će iz proračunskih sredstava izdvojiti blizu milijun kuna. Zadovoljni smo koalicijskom suradnjom s HDZ-om, budući da zajedno realiziramo dogovorene i druge pomoći za umirovljenike, istaknuo je Vuković
Hrvatska stranka umirovljenika zadovoljna je još jednom godinom u kojoj Grad Zadar, temeljem koalicijskog sporazuma starog sedam godina, umirovljenicima isplaćuje 200 kuna uskrsnice.
– I ovaj put će više od 4.000 zadarskih umirovljenika koji ne prelaze cenzus dobiti uskrsnice. U tu svrhu Grad će iz proračunskih sredstava izdvojiti blizu milijun kuna. Zadovoljni smo koalicijskom suradnjom s HDZ-om, budući da zajedno realiziramo dogovorene i druge pomoći za umirovljenike, kao i činjenicom da se značajna sredstva izdvajaju i za ostale programe kojih su uglavnom konzumetni umirovljenici, istaknuo je jučer Duško Vuković iz HSU-a.
Upozorava ipak kako je odnos umirovljenih i zaposlenih 1:1,15, što znači da trenutačno na 100 umirovljenika imamo tek 115 zaposlenih. Ovom broju umirovljenih, ističe, treba dodati blizu 100 tisuća onih koji uživaju mirovine po tzv. posebnim propisima.
– Zato je iznad svega važno u društvu, državi, lokalnoj zajednici i svim drugim razinama stvarati klimu ubrzanog zapošljavanja, otvaranja novih radnih mjesta, jer samo tako možemo dugoročno osigurati stabilnost mirovinskog sustava, istaknuo je Vuković.
Branislav Jelenić, predsjednik zadarske Županijske organizacije HSU- a, kaže kako je koalicija stranaka s HDZ-om na čelu prioritetno opredijeljena i usmjerena na razvoj Zadarske županije i svakog njenog dijela.
– Rezultat takvog angažmana je snažan i prepoznatljiv razvoj ovog kraja i izuzetno ambiciozni programi i projekti koji su u fazi realizacije. Jedino razvoj stvara nove vrijednosti, temelj je našeg društvenog i ekonomskog prosperiteta i jamac poboljšanja materijalnog položaja i dostojanstva svih naših žitelja, posebice umirovljenika, istaknuo je Jelenić.