Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bivši vlasnik radio postaje Donat FM i suvlasnik Zadarfesta Oliver Jović mora u zatvor!

24.04.2012. 22:00
Bivši vlasnik radio postaje Donat FM i suvlasnik Zadarfesta Oliver Jović mora u zatvor!


Prema optužnici, podsjetimo, Branimir Ivas, Oliver Jović, kao i Tihomil Nezirović, teretili su se za preprodaju heroina i metadona u razdoblju od ožujka do prosinca 2008. godine. I dok je Ivas u vrijeme istrage i suđenja, poprilično “odgulio” u pritvoru, Jović i Nezirović su se branili sa slobode


Nakon što su suci Vrhovnog suda RH zatražili ponavljanje sudskog postupka, sada su u cijelosti i potvrdili presudu Županijskog suda u Zadru kojom je Branimir Ivas početkom prosinca prije dvije godine, osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine i pet mjeseci, bivši vlasnik radio postaje Donat FM i suvlasnik Zadarfesta Oliver Jović prošao je s nešto manjom kaznom te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca, dok se u slučaju trećeooptuženog Tihomila Nezirovića radi o uvjetnoj osudi od godine zatvora s rokom kušnje od tri godine.
Prema optužnici, podsjetimo, Branimir Ivas, Oliver Jović, kao i Tihomil Nezirović, teretili su se za preprodaju heroina i metadona u razdoblju od ožujka do prosinca 2008. godine.
Branimir Ivas je i na prvom suđenju bio osuđen na tri godine i pet mjeseci, Oliver Jović na tri godine zatvora, dok je Tihomil Nezirović bio uvjetno osuđen, također, na godinu zatvora s rokom kušnje od tri godine. No, Vrhovni je sud ukinuo donesene presude zadarskog Županijskog suda te zatražio ponavljanje postupka. Jović i Nezirović su se tijekom oba sudska postupka branila sa slobode. Što se pak, tiče Branimira Ivasa on je na dan izricanja prve, nepravomoćne presude bio pušten na slobodu nakon 15 mjeseci provedenih iza rešetaka zadarskog Istražnog centra. Međutim, na tu se odluku tužiteljstvo žalilo, a njihovu je žalbu Vrhovni sud prihvatio, pa je Ivas nakon manje od mjesec dana opet vraćen u pritvor.
Oliver Jović se ni drugi put nije pojavio na izricanju presude na Županijskom sudu u Zadru pred Sudsko vijeće kojim je u ovom slučaju predsjedao poznati zadarski sudac, Boris Babić.