Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Trg pet bunara “okupirali” mali biciklisti

24.04.2012. 22:00
Trg pet bunara “okupirali” mali biciklisti


Uz vožnju bicikla, igranje i druženje, povezali smo priču o ekologiji, o tome koliko automobili zagađuju okoliš, o zdravom životu, važnosti kretanja, ali i o prometnoj kulturi, rekla je teta Milica
Uoči velike proljetne biciklijade “Jedan auto  manje” danas je u okviru Eko dana Prirodoslovno-grafičke škole, održana odgojna aktivnost dječjih vrtića “I mi vozimo bicikl”.
Dječica od 3 do 7 godina iz  područnih dječjih vrtića Radost, DV Jadran i DV Galeb  zaokupili su Trg pet bunara s  dvadesetak malih bicikli.
Mališani iz DV Jadran su  došli s odgojiteljicama Paulom i Jelenom, a iz DV Galeb  s Milicom i Danijelom.– Jako su se veselili ovoj  aktivnosti. Cijelo jutro gledaju hoće li biti lijepo vrijeme da se dođemo voziti. Uz  vožnju bicikla, igranje i  druženje, povezali smo priču  o ekologiji, o tome koliko  automobili zagađuju okoliš,  o zdravom životu, važnosti  kretanja, ali i o prometnoj  kulturi, rekla je teta Milica.
S policijskom kapom i “lizalicom” u ulozi prometnog  policajca bio je mali Vito iz  DV Galeb. Na improviziranom pješačkom prijelazu,  Vito je zaustavljao kršitelje  pravila.– Ovdje ja čuvam promet.  Neki su prešli preko zebre, a  to ne smiju. A neki voze 300  na sat! Moram ih kazniti,  rekao je policajac Vito.
Na to se nadovezao mali  Lovre i rekao da je i policajac  Vito “jurio” 300 na sat.Mala Romana iz DV Jadran rekla je da im je sve lipo  – i igrati se i voziti bicikl i  crtati za dar svojoj planeti  Zemlji.