Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Bivšeg šefa nazvao kriminalcem i optužio za »muljaže«

Autor: Minja Gugić

24.04.2013. 22:00
Bivšeg šefa nazvao kriminalcem i optužio za »muljaže«

Foto: Vedran SITNICA



Branit ću se sam, pošteno jer nemam novca za odvjetnika. Ne smatram se krivim jer me ravnatelj isprovocirao – rekao je jučer u nastavku suđenja umirovljeni kuhar Srednjoškoloskog đačkog doma u Zadru – Boris Franić kojeg je tužio njegov bivši ravnatelj, također danas umirovljenik Mile Ivković zbog – klevete.
Franić je, naime, prije četiri godine »zazviždao« i javno prozvao ravnatelja zbog »muljaža« oko đačke i studentske prehrane te je istupio u medijima i među ostalim rekao, kako ravnatelju Ivkoviću »područje prehrane predstavlja neiscrpan izvor lake zarade«.
– Nije točno da sam Ivkovića nazvao kriminalcem i poručio mu da se treba sramiti. Takav je naslov izašao u jednim novinama, ali ja s tim nemam veze. Istina jest da sam se obratio novinama nakon što sam dobio izvanredni otkaz. Istina jest da sam ja izjavio kako je krađa učenika i studenata trajala 18 godina, a Ivković je uvijek nalazio načina kako bi u svoj džep stavio određenu količinu novca, a najviše se radilo o prehrani. Sklapao se ugovor o nabavi namirnica koje korisnicima kuhinje Doma idu na štetu, a on je potpisivao te ugovore s tvrtkom koja je namirnice Domu prodavala po jednoj cijeni, dok je primjerice Hotelima Zadar iste namirnice prodavala i do tri puta nižim cijenama. Oštetio je đake i studente dok je bio ravnatelj za oko četiri milijuna kuna – izračunao je »zviždač« Boris Franić.
Suđenje se nastavlja sredinom lipnja.