Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Buljat: U Kranjčevićevoj smo napravili dobar posao

Autor: Drago Bajković

24.04.2013. 22:00
Buljat: U Kranjčevićevoj smo napravili dobar posao

Foto: PIXSELL



Oni su nas deklasirali na početku prvenstva na Stanovima i taj poraz nas još peče i boli. Vratili smo im u Zaprešiću kada smo slavili golom Perice. Međutim, nekako osjećamo da smo im “još dužni” vraćati” – kazao je Buljat


Misli su odavno okrenute suboti. I Interu. No iako se trude to opovrgnuti igrači prvoligaša sa Stanova zasigurno još razmišljaju o šansi koju su propustili u Kranjčevićevoj. Uspjeh je naravno ostvaren, jer bod protiv “pjesnika” spada u tu kategoriju, ali svi dobro znaju da su bili blizu pobjede. Jurica Buljat, stoper Zadra, u Kranjčevićevoj se vratio nakon što je sanirao neugodnu ozljedu koljena.
– Stopalo je dobro izdržalo u Kranjčevićevoj – kazivao je jučer Buljat.
Malo boli
– Još malo boli, ali mislim da će sve biti dobro. Prošlo je 40-ak dana od kada sam zadobio ozljedu. Mislim da, ako je i bilo nešto puknulo, moglo je već zarasti.
I Buljat smatra da je u Kranjčevićevoj propuštena dobra prilika, ali naglašava da je bod veliki uspjeh.
– Napravili smo dobar posao u Kranjčevićevoj. Bod je svakako uspjeh, uostalom to nam je i bio primarni cilj. Opet, s druge strane postoji žal jer smo bili vrlo blizu pobjede. Do te 86. minute sve je djelovalo savršeno, a mi smo na travnjaku imali dojam da nam Zagrepčani ne bi zabili gol da igramo do sutradan, međutim, pokazalo se da smo bili u krivu. Ponavljam, nemamo i ne smijemo ni za čim žaliti jer smo ostvarili pozitivan rezultat.
Kao uzrok primljenog zgoditka odmah nakon “zapucanog” jedanaesterca Buljat ističe nesmotrenost. I neiskustvo.
– Teško je reći nešto određeno što je uzrok zbog kojeg smo primili izjednačujući zgoditak. Sigurno smo s jedne strane bili šokirani nakon promašenog jedanaesterca. Svi smo već vidjeli tri boda na našem kontu. Čekali smo na centru, a onda su domaćini razvili brzu kontru, međutim, kao da smo svi očekivali da od toga neće biti ništa i to nas je koštalo. Možda je uzrok i neiskustvo u našoj momčadi. u svakom slučaju vjerujem i nadam se da nas taj, očiti propust, neće previše koštati.
Zadar je povećao prednost pred konkurentima, a na ruku su mu išli i ishodi iz utakmica tih momčadi.
Neosvojivi Stanovi
– Inter je pomalo neočekivano izgubio od Istre 1961 na svom travnjaku, što nam svakako ide u korist. I Cibalia je, također “pala” na svom terenu u Vinkovcima od Dinama. Ti rezultati nas svakako raduju, ali i svjesni smo činjenice da smo pobjedom nad Zagrebom mogli povećati prednost pred konkurentima i 80% osigurati prvoligaški ostanak. No što je, tu je. Idemo dalje.
Slijedi Inter na Stanovima, nova kvalifikacijska utakmica.
– Pred nama je novi važan dvoboj koji moramo riješiti u našu korist. Smatram da Zaprešićani imaju kvalitetnu momčad i da nisu zaslužili biti posljednji na ljestvici. Imaju niz kvalitetnih pojedinaca i neće nam biti lako protiv njih. Gledao sam ih kada su s Hajdukom igrali neriješeno, dobro su igrali u toj utakmici.
Nakon toga je došlo ono presudno – ali.
– Inter mora znati gdje dolazi. Na Stanovima nitko, osim možda i ponekad Dinama, ne može računati na bodove. Moramo ih shvatiti ozbiljno, nitko ne dvoji da to mora biti tako. Nekako nam okvir za taj dvoboj mora biti utakmica s Lokomotivom na Stanovima. Strpljivo, ozbiljno, agresivno i koncentrirano.
Za sada je 1:1 u međusobnim dvobojima.
– Oni su nas deklasirali na početku prvenstva na Stanovima i taj poraz nas još peče i boli. Vratili smo im u Zaprešiću kada smo slavili golom Perice, međutim, nekako osjećamo da smo im “još dužni” vraćati. I zato u ovoj utakmici želimo napraviti sve da povedemo u međusobnim omjerima i još se približimo ostanku u Prvoj ligi, jer Zadra zaslužuje biti prvoligaš – kazao je Buljat na kraju razgovora.