Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Dječja mašta ne poznaje granica

Autor: Irena Jurjević

24.04.2013. 22:00
Dječja mašta ne poznaje granica

Foto: Marin GOSPIĆ



Čak 135 djela nastalih tijekom likovne radionice »Mato Tijardović« u Viškovu izloženo je od jučer u predvorju Kazališta lutaka Zadar. Riječ je o humanitarnoj prodajnoj izložbi čiji prihod će ići Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom – Svjetlo. Cijena eksponata je simbolična, pedeset kuna po radu, a značajan dio ovih jedinstvenih dječjih radova prodan je još jučer.
Naime, iako je u radionici bilo sudionika od 7 do 77 godina, najveći broj sudionika bio je školske i srednjoškolske djece, kazao je poznati književnik Tomislav Marijan Bilosnić koji je, također sudjelovao na radionici.
– To je jedna likovna kolonija koja radi ljeti u Viškovu kraj Rijeke. Njezini sudionici su mom kolegi Fabijanu Lovriću i meni poklonili svoje radove i mi smo ih potom namijenili udruzi Svjetlo, pojasnio je Bilosnić.
A kada je u pitanju dječja mašta njoj uistinu nema granica. Spužva Bob u drvu, hrvatska zastava, Mulan, sladoled, pa i daska s udubljenim nadimcima nalik plohi jedne klasične školske klupe – sve to moglo se razgledati jučer u Kazalištu Lutaka Zadar. Svi zainteresirani za kupnju ili samo da vide radove izložbu mogu pogledati sljedećih nekoliko dana.