Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Ukradeni Maraskini sokovi i pelinkovac pronađeni u Splitu

24.04.2016. 22:00
Ukradeni  Maraskini sokovi i pelinkovac  pronađeni u Splitu


Za krađu su osmunjičeni 27-godišnji L.P., 33-godišnji A.S. i 48-godišnji Ž.K. protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave
Nakon nedavne najave štrajka zbog rada na minimalcu, zadarska tvrtka za proizvodnju pića, Maraska, opet je dospjela u udarne vijesti, međutim, ovoga je puta riječ o pljački skladišta.
Od glasnogovornika Policijske uprave zadarske, Elisa Žodana, saznajemo kako je riječ o krađi sokova i alkoholnog pića izvršenoj proteklog tjedna ukupne vrijednosti oko 100.000 kuna. Od strane policijskih službenika Druge policijske postaje dovršena je kriminalistička obrada nad trojicom muškaraca osumnjičenih za krađu pića: 27-godišnjim L.P., 33-godišnjim A.S. i 48-godišnjim Ž.K. protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave.
– Riječ je o krađi 11 paleta sokova i dvije palete alkoholnog pića koje je policija pronašla u skladištu jednog trgovačkog društva na području Splita kojemu su ih osumnjičeni prodali. Piće ćemo vratiti Marasci – kazao nam je Žodan.
I dosad je bilo krađe pića u Marasci, ali ne u ovolikom omjeru, bila je uglavnom riječ o radnicima koji bi bocu, dvije skrili u odjeću, ali su takvi otkriveni i otpušteni s posla. Nova uprava posebno je povela računa o sprječavanju ovakvih krađa, pa je angažirana i zaštitarska tvrtka, a postavljene su i kamere u tvorničkom krugu.
Pravni zastupnik zadarske podružnice Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Vedran Uranija, kaže kako mu se nitko od radnika nije obratio za pravnu pomoć, ali je neugodno iznenađen pljačkom:
– U razgovoru s radnicima o stanju u Marasci više sam puta čuo kako je tvrtka izvrsno organizirana i ekipirana, te da imaju i zaštitarsku službu. Ovo me je baš iznenadilo, ali iskreno govoreći, u Hrvatskoj nas više ništa ne može iznenaditi. Što se Maraske tiče, više sam iznenađen činjenicom da nas Uprava ignorira i nakon najave štrajka, očekivali smo kako će željeti izbjeći taj scenarij, ali oni i dalje šute. Nisu nas uopće pozvali na pregovore o povećanju plaća koje su sada minimalne i potpisivanju kolektivnog ugovora. Radnicima nije lako, iznijeli su glavni teret oporavka firme, a rade na minimalcu. Raniji sastanci nisu imali efekta, a mi smo umorni od obećanja Uprave, više im ne vjerujemo, već odsad želimo konkretne rezultate. Slijede zato ovih dana dogovori o štrajku, zbog njihova ignoriranja radnika moramo krenuti u takvu sindikalnu akciju – poručuje pravni zastupnik SSSH-a.