Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Najbolje fotografije snimile Barbara Matulić i Nina Mravinac (FOTOGALERIJA)

24.04.2017. 22:00
Najbolje fotografije snimile Barbara Matulić i Nina Mravinac (FOTOGALERIJA)


U vedroj i opuštenoj atmosferi danas je u Muzeju grada Zadra otvorena izložba fotografija u sklopu ovogodišnjih Eko dana Prirodoslovno-grafičke škole Zadar. Izložena su ukupno 52 rada učenika osnovnih i srednjih škola, a šest najuspješnijih – tri iz osnovne i tri iz srednje škole dobili su priznanja za svoj rad.
Nina Mravinac iz OŠ Šime Budinića osvojila je prvo mjesto, drugo je pripalo Gabrijelu Marasoviću iz OŠ Petra Preradovića, a treće Stipi Babinu iz OŠ Krune Krstića. Najboljom fotografijom srednjoškolaca ocijenjen je rad Barbare Matulić, drugo mjesto pripalo je Toniju Bučiću, a treće Leonu Šenkovskom. Svih troje srednjoškolaca, na veliko zadovoljstvo ravnatelja Tomislava Grbina, učenici su Prirodoslovno-grafičke škole Zadar.
– Zašto radite ovako dobre fotografije? Niste ni svjesni što imate u sebi! Vaši radovi zapravo su nastavak tradicije njegovanja fotografije u Zadru. To su još odavno započela braća Brkan, legende zadarske, ali i hrvatske fotografije, rekao je Grbin pohvalivši se kako je osobno imao čast upoznati Antu Brkana.
Izložbu fotografija otvorila je Renata Vuksan u ime Zadarske županije, a za zabavni dio pobrinuli su se učenici. Adrian Valčić, nadareni klavijaturist iz Prirodoslovno-grafičke škole i violinistica Tena Milinčić iz Gimnazija Vladimira Nazora, već uhodani duo, još jednom su oduševili publiku izvedbom klasika, a Roža Milković uz gitaru je otpjevala svima dobro poznatu “Dite zadarsko”.
Prirodoslovno-grafička škola već 16. godinu za redom organizira Eko dane s bogatim kulturno-zabavnim, edukativnim i sportskim sadržajima. Ovogodišnji Eko dani započeli su tradicionalnom sadnjom “drva nade”, a završavaju u subotu akcijom 3. zadarska kopča.