Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

“Ovo je koalicija za kontinuitet razvoja Zadra i županije”

24.04.2017. 22:00
“Ovo je koalicija za kontinuitet razvoja Zadra i županije”


HDZ je sa partnerima, HSP AS-om, HSU-om, Hrastom i Reformistima, danas u Muzeju antičkog stakla potpisao koaliciju za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu. Svečanom potpisivanju nazočili su predsjednici gradskih i županijskih organizacija, te kandidati za gradonačelnika i župana, Branko Dukić i Božidar Longin. Nazočnima se prvi obratio predsjednik ŽO HDZ-a, Božidar Kalmeta, napominjući kako ova koalicija osigurava stabilnost:
– Ona osigurava kontinuitet na osnovu kojeg smo i dosad postigli da su Zadar i županija najbolji u državi, te daje jednu političku širokogrudnost jer spaja širok politički spektar, od centra pa nadesno, a sve s ciljem boljeg života građana – kazao je Kalmeta.
Predsjednik GO HDZ-a, Joso Nekić, naglasio je kako je ova koalicija jednoglasno prihvaćena bez obzira što su ankete davale prednost HDZ- u:
– Ipak smo i ovaj put okupili sve one koji žele surađivati na dobrobit grada i u ovom izbornom ciklusu u koaliciji koja jamči stabilnost nasuprot nekakvom neredu koji nam se nudi.
U ime HSP Ante Starčevića nazočnima se obratio predsjednik ŽO-a, Dalibor Barešić naglašavajući kako im je zadovoljstvo nastaviti kontinuitet u HDZ-ovoj koaliciji:
– Uvjeren sam da ćemo u daljnjem radu voditi pravašku politiku 21. stoljeća i dati puni obol ovoj koaliciji. Zato ovim putem pozivam sve članove HSP Ante Starčevića, ali i sve one koji se osjećaju pravašima, da podrže naše kandidate jer će i oni i ova koalicija voditi grad u bolje sutra – poručio je Barešić.
Čelnik zadarskog HSU-a, Duško Vuković, istaknuo je kako već 12 godina koaliraju sa HDZ-om zbog dva najveća uspjeha koja ranije nisu uspjeli postići:
– Uz politiku smo koja je u zadnje dvije godine dodijelila 40 milijuna kuna umirovljenicima i kojoj je jedini cilj napredak svih građana pa tako i umirovljenika – kazao je Vuković.
Vesna Sabolić također je izrazila zadovoljstvo učešćem u HDZ-ovoj koaliciji stručnih ljudi, najavljujući rad za svaki grad u županiji, a zadovoljstvo postignutrim sporazumom izrazio je i čelnik zadarskog Hrasta, Darko Pedić.
Lista za Gradsko vijeće:
HSP AS – dva mjesta (5. i 17.)
HSU – dva (6. i 28.)
HRAST – jedno (20.)
Reformisti – jedno (14.)
Lista za Županijsku skupštinu:
HSP AS – tri mjesta (5.,15. i 24.)
HSU – tri mjesta (6., 17. i 37.)
HRAST – jedno mjesto (19.)
REFORMISTI – jedno mjesto (20.)