Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Živahna automobilska ergela

Autor: Andrija Prović

24.05.2010. 22:00
Živahna automobilska ergela

Foto: Filip BRALA



Parkiralište ispred nekadašnje Bille svake nedjelje okupi(ra) velik broj limenih ljubimaca i njihovih vlasnika. Slično je naizgled bilo i sada, no ovaj su put „polovnjaci” igrali sporednu ulogu. Popularni zadarski buvljak u popodnevnim je satima zauzela nešto živahnija ergela, a povod je bio prezentacija zadarskog automobilističkog kluba RTZ (Racing team Zadar), njihovih „nabrijanih” bolida, odnosno sajam trkaćih auto dijelova i opreme.
Sparan svibanjski dan privukao je mahom mlađu mušku populaciju kojoj se, defilirajući pored svih silnih „konja”, donja vilica najčešće spuštala do prsa.
– Jeba te… vidi – subaru impreza – gotovo melodiozno, prevaljao je preko jezika jedan od mladića okupljenih ispred plave zvijeri.
– E da mi je u ovo sist – dobacit će njegov vršnjak.
Nešto dalje, još dvije „zvijeri”. Nasuprot ferrarija i dva porschea, koji su, usput rečeno, kao ispred čekića, parkirana su dva pomalo nostalgična bolida, „stojadin” i „fićo”. Iako su ponosi Kragujevačke „fabrike” pristojno ušminkani, posebno modra zastava 101, svi će svoje otiske najradije ostaviti na staklima ili haubi crvenog ferarija.
Logično većini, ali vjerojatno ne i vlasniku čije bi lice ubrzo moglo poprimiti identičnu boju kao i njegov ljubimac.
Uz različita sportska prometala našlo se tu mjesta i za osiguravajuće kuće, nekoliko renomiranih tvrtki, sve u svemu, pravi mali sajam.
– ‘Oće bit sexy car wash? – upitao se jedan od posjetitelja.
– Neće – još brže stiže odgovor – nismo mi te sreće.
Nakon što smo usput saznali da će izostati jedna od najzanimljivijih atrakcija Street race utrka, kod predsjednika RTZ-a, Gorana Bana, raspitali smo se o aktivnostima njegova kluba, odnosno o povodu za organizaciju ove manifestacije.
– Na ovaj način želimo upoznati javnost s našim klubom i našim radom. Imamo 30-ak članova i dosad smo ostvarivali dobre plasmane na utrkama. Izložili smo nekoliko automobila kojima se natječemo, odnosno nekoliko njih za demonstraciju „street stylea”. Ovo je prva promocija RTZ-a, nadamo se ne i posljednja. Svi izlagači došli su nam pružiti potporu, a posebno bih se zahvalio tvrtci Auto Reli koja nam je ustupila svoj prostor – rekao je Goran Ban.
Uz DJ-a i zvuke elektronske glazbe, druženje s atraktivnim vozilima potrajalo je sve do večernjih sati kada je za članove RTZ-a organiziran after party.


 U NEDJELJU PREDSTAVLJANJE ZD TUNING-a


U nedjelju će se na parkiralištu Jedriličarskog kluba Uskok Zadranima predstaviti još jedan auto klub, ZD TUNING. Klub okuplja tim za sudjelovanje na automobilističkim natjecanjima kao što su 402 SR, slalom, brdske utrke i sl., ali i sve ljubitelje autosporta. U programu koji traje od 14 do 19 sati bit će izloženi automobili svih članova.