Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nikad veći autsajderi

24.05.2011. 22:00
Nikad veći autsajderi


Finalna serija počinje u iduću srijedu. Sigurno da će stručni stožer Donata napraviti pravu pripremu i pokušati naći način da se iznenade favorizirani Zagrepčani. No Tan Riuwu, Jia Zeng i Ronald Redžep do sada su bili prejaki za ostatak konkurencije


Stolnotenisači Donata ostvarili su zacrtani cilj i plasirali se u finale doigravanja za prvaka Hrvatske gdje će ih čekati zagrebački Dr. Časl. Zadrani su preko branitelja titule, momčadi Zagreba, prešli “dvokorakom”. Nakon fantastične partije i pobjede od 4:0 u zadarskom dvoboju u uzvratu je ipak bilo kudikamo teže, ali Zagreb ipak nije uspio iskoristiti domaći teren i izboriti majstoricu.
– Nismo mi toliko loše igrali u drugom dvoboju koliko smo vrhunski odradili onaj prvi – objasnio je trener i čelni operator kluba Denis Karlović. Doduše, teško je bilo i za očekivati da će zadarski sastav bez ikakvih problema doći do finala, mada se to i činilo tako nakon prve utakmice. U nedjelju su se stvari ipak zakomplicirale. Donat je, doduše, poveo sa 2:0. Tomislav Zubčić lako, a Tomislav Kolarek nešto teže su dobile svoje dvoboje i gledatelji u “trici” zagrebačkog Doma sportova već su i pomislili da će Donat ponoviti rasplet prve utakmice. No nisu mladi zagrebački igrači željeli pasti “bez ispaljenog metka”. Prvo je Filip Čipin slavio protiv Jakova Krivića, a nakon toga su Zadrani odigrali loše i u susretu parova i dopustili Zagrebu da od 0:2 dođe na 2:2. Ipak su tad prelomili iskusniji igrači Donata. Pobijedio je Kolarek, opet nešto teže, a točki na “i” stavio Zubčić, koji je nosio igru Donata u zagrebačkoj utakmici.
– Bio je jednostavno odličan – rekao je Karlović za Zubčića.
A sada je na rasporedu finale. Dr. Časl je također dvokorakom preskočio (pre)iskusni dubrovački Libertas. Nisu Dubrovčani imali šanse u toj utakmici. Doduše, nitko još ove sezone nije imao šanse protiv “medicinara”.
– Ne treba uopće govoriti tko je favorit u toj utakmici. Mi jednostavno moramo dati sve od sebe – nekako je zajednički zaključak cijele Donatove momčadi i stručnog stožera pred finalnu utakmicu. Serija počinje u srijedu, ali onu iduću. Sigurno da će stručni stožer Donata napraviti pravu pripremu i pokušati nači neki način da se iznenade favorizirani Zagrepčani. No Tan Riuwu, Jia Zeng i Ronald Redžep jednostavno su prejaki za ostatak konkurencije u hrvatskom prvenstvu. Odnosno, bili su prejaki do sada. Može li se što promijeniti u ovom finalu, vidjet će se uskoro.