Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Sporan iskaz krunskog svjedoka koji se ubio dan nakon početka suđenja?!

24.05.2012. 22:00
Sporan iskaz krunskog svjedoka koji se ubio dan nakon početka suđenja?!


Neven Marušić objesio se početkom ožujka ove godine, a bio je trećeoptuženi u “priči” o brutalnim, oružanim razbojstvima za koje se terete Ante Batur i Roko Kero, obojica bivši zaštitari i kick boksači, od ranije dobro poznati policiji i pravosuđu


Iako su suci Vrhovnog suda RH svojim rješenjem potvrdili kako je iskaz pokojnog Nevena Marušića, koji je on nakon uhićenja dao zadarskim inspektorima – zakonit, zbog odluke o tome hoće li se njegov iskaz čitati, Sudsko vijeće kojim predsjeda Marijan Bitanga, odgodilo je raspravu u suđenju protiv 31-godišnjeg Zadranina Ante Batura i njegovog sedam godina mlađeg prijatelja Roka Kere iz Bibinja zbog razbojstava.
Kao što javnosti poznato, Neven Marušić objesio se početkom ožujka ove godine, samo dan nakon što mu je na Županijskom sudu u Zadru počelo suđenje, u dvorištu svoje obiteljske kuće u Ulici Ante Trumbića.
Marušić se branio sa slobode i na sudu je izjavio da će se braniti sam jer se ne osjeća krivim za ono što mu je optužnicom stavljeno na teret.
On je naime, bio trećeoptuženi u “priči” o brutalnim, oružanim razbojstvima za koje se terete Batur i Kero, obojica bivši zaštitari i kick boksači, od ranije dobro poznati policiji i pravosuđu. Prema optužnici Marušić se teretio za kazneno djelo okvalificirano kao pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela, jer je susjedu Baturu i Keri pružio “skrovište” nakon pljačke automat kluba i bijega.
Marušić je u ovom slučaju bio i ključni svjedok koji je svoj iskaz dao policiji, nakon uhićenja i ispričao im sve što se dogodilo.
Ante Batur i Roko Kero nalaze se u pritvoru zadarskog Istražnog centra od dana uhićenja, 24. svibnja prošle godine, a terete se da su 15. ožujka prošle godine usred noći došli do obiteljske kuće Krystyne B. u Biogradu te odjeveni u tamnu odjeću s “fantomkama” na glavi i rukavicama, provalili kroz balkonska vrata u dnevni boravak u kojem je ona gledala televiziju. Stavili su joj pod vrat kuhinjski nož i vilicu za roštilj te zatražili novac prijeteći joj da će je zaklati, izbosti i utopiti ako im ne kaže gdje drži novac. Jedan od njih počeo ju je stezati oko vrata žicom punjača za mobitel. Ukrali su joj veću količinu zlatnog nakita i 120 eura. Nesretnu su ženu ostavili zaključanu u spavaćoj sobi i pobjegli. Dva mjeseca kasnije tijekom noći došli su do automat kluba “Interigre” kod nogometnog stadiona na Stanovima, no ovaj put bili su “maskirani” bijelim plahtama preko glave i tijela s prorezima za oči. Na glavi su imali kape te uz prijetnju puškom, koju je imao Kero, dok je Batur imao pištolj, prisilili su goste kluba da ostanu na svojim mjestima, a Batur je ušao u prostor blagajne te “kopajući” po ladicama pronašao i uzeo oko 45 tisuća kuna. Kero mu je “držao stražu” usmjerivši pušku prema blagajnici, pa joj je uzeo i crni novčanik u kojem je još bilo oko šest tisuća kuna i ključ za rulet.