Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Tornadele jedine predstavnice zadarskih snaga

24.05.2012. 22:00
Tornadele jedine predstavnice zadarskih snaga


Na natjecanju će se moći vidjeti vrhunski cheerleaders klubovi poput klubova Livi iz Čakovca te Spalatine iz Splita koje su prošle godine s Floride otišle s titulom viceprvakinja svijeta


Ove subote u velikoj dvorani na Višnjiku održava se otvoreno prvenstvo Hrvatske u cheerleadingu i cheerdanceu. Prvenstvo se održava u suradnji Hrvatskog cheerleading saveza i zadarske plesne udruge Tornadele, domaćina prvenstva. Natjecanje započinje u 14 sati kada će se defileom predstaviti timovi iz Hrvatske, Slovenije i Austrije, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji u press centru na Višnjiku. Riječ je o kvalifikacijskom natjecanju za svjetsko prvenstvo koje se ove godine održava u Floridi u SAD-u. Natječe se sveukupno 310 sudionika u 28 kategorija, a najavljen je i zabavni program u sklopu kojeg će nastupiti udruga Tornadele, baletna udruga Pirueta, taekwondo klub Plovanija, univerzalna športska škola Dite zadarsko te Marin Donkov, a i na samom natjecanju moći će se vidjeti vrhunski cheerleaders klubovi poput klubova Livi iz Čakovca te Spalatine iz Splita koje su prošle godine s Floride otišle s titulom viceprvakinja svijeta. To su ujedno i glavni favoriti natjecanja, a svoje mjesto pod nebom nastojat će izboriti i zadarske Tornadele koje su inače i jedine predstavnice zadarskih snaga.
– Iako smo osnovane među prvima kao klub za cheerleading u Hrvatskoj može se reći da je ovo naše prvo veliko natjecanje. Natjecat ćemo se u tri kategorije i očekujemo jako dobre rezultate, najavila je Helena Dobrović uime kluba.
Istog dana u Coctail baru Mangu održava se Absolute greyhound party na kojem će biti prisutni sudionici natjecanja. U nedjelju s početkom u 14 sati održava se Paintball turnir koji će se održati na paintball terenu na Maziji, nasuprot vodovoda. Cijela manifestacija poprimila je i humanitarni karakter u obliku humanitarne tombole koja će se odviti u sklopu projekta Cheer for life. Sva sredstva bit će usmjerena u programe Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov koji smješta oko stotinjak korisnika te osim brige njege, imaju i medicinsku i psihosocijalnu rehabilitaciju.
– Ovaj humanitarni prilog će nam puno značiti u organiziranju provođenja slobodnog vremena naših štićenika, istaknula je Danijela Marčić iz Centra za rehabilitaciju. U sklopu manifestacije, u subotu će se u TC Supernova održati i Street basket show s početkom u 16 sati, a prijave se i dalje primaju.