Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dodatni motiv protiv Splita nam nije potreban

Autor: Drago Bajković

24.05.2013. 22:00
Dodatni motiv protiv Splita nam nije potreban

Foto: Zvonko KUCELIN



Dan odluke sve je bliži. U nedjelju od 18 sati na travnjak igrališta na Stanovima istrčat će nogometaši Zadra i Splita u posljednjem kolu Prve Hrvatske nogometne lige.
Obje momčadi imaju velik motiv u ovoj utakmici, Zadar se bori za ostanak, dok Split želi izlazak Europu. Momčad Ferde Milina nakon slavlja u Rijeci želi bodom protiv Splita riješiti sve dileme oko ostanka u prvoligaškom društvu. Ono što su pokazali na Kantridi zaslužuje »naklon do poda«, ali svjesni su na Stanovima da posao nije završen.
– U Rijeci smo odigrali jednu od najvažnijih utakmica posljednjih sezona i završili je na najbolji mogući način – pobjedom – kazivao je jučer ujutro Luka Begonja, asistent za pobjednički zgoditak Stipe Perice na Kantridi.
 
Cijeli tjedan možemo čuti kako su na Stanovima sve kalkulacije strogo zabranjene uoči Splita.
– Dvaput nam se već dogodilo ove sezone da smo više pažnje poklanjali raznim kalkulacijama, a manje se koncentrirali na utakmicu. Dogodilo nam se to i protiv Intera i protiv Slaven Belupa. Sigurno više nećemo ponoviti istu grešku.
Posljednji prvenstveni dvoboj Zadra i Splita na Stanovima ogledni je primjer kako treba igrati u nedjelju.
– Tu utakmicu smo odigrali odlično, prije svega zrelo i koncentrirano. Možda je to bila i jedna od najboljih naših utakmica ove sezone. Ne bih imao ništa protiv da isto ponovimo i ove nedjelje. Spremni smo na travnjaku dati maksimum svojih mogućnosti i nadam se da ćemo u nedjelju navečer zajedno sa svojim navijačima proslaviti ostanak u prvoligaškom društvu. A to nije mala stvar kada se zna da se, najprije prošle sezona Liga smanjila na 12 klubova, a ove na 10 – kazao je na kraju razgovora Begonja.
Utakmicu između Zadra i Splita koja se igra sutra s početkom u 18 sati na Stanovima sudit će Damir Batinić iz Osijeka. Na toj utakmici pomoćnici će mu biti sugrađani Miro Grgić i Hrvoje Barišić.