Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pijan došao na misu pa ispljuskao župnika i časnu!

Autor: Minja Gugić

24.05.2013. 22:00
Pijan došao na misu pa ispljuskao župnika i časnu!


Vladimir Mišulić, 48-godišnjak iz Turnja od ranije dobro poznat zadarskim policajcima, ali i pravosuđu jer je u dva navrata robijao zbog ubojstva i silovanja, u četvrtak oko 20 sati, opet je u totalno pijanom stanju izazvao nered i to tijekom mise u lokalnoj crkvi u svom rodnom mjestu – Turnju, a nakon mise je pljusnuo župnika don Marinka Duvnjaka, svog vršnjaka, i 66-godišnju časnu sestru.
Don Duvnjak nam je jučer u kratkom telefonskom razgovoru potvrdio incident i u prvom je redu apelirao na sve nadležne institucije da se, kako je rekao, čovjeku pomogne jer je bolestan.
– I njegovi bližnji traže pomoć i pokušavaju pomoći kako bi se spriječilo veće zlo. Svi u mjestu mislimo da bi se trebao izdvojiti iz okoline, a najbolje bi bilo kad bi bio hospitaliziran i barem na neko vrijeme opet, pod strogim liječničkim nadzorom kako bi se situacija smirila – pojašnjava don Duvnjak.
Incident u crkvi dogodio se zbog toga što je Mišulić po tko zna koji puta na misu došao pijan i od svećenika je tražio pričest. Don Marinko Duvnjak je to odbio i zamolio ga da »takav« više ne dolazi u crkvu, a kada je već došao na misu da se ponaša primjereno i da ne provocira.
Mišuliću je izmjereno više od promila alkohola u krvi, a noć je proveo u posebnoj policijskoj prostoriji gdje se trijeznio.