Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Najbolji “voze” dalje na europsko prvenstvo u Albaniju

24.05.2017. 22:00
Najbolji “voze” dalje na europsko prvenstvo u Albaniju


Svečano otvaranje 25. državnog natjecanja “Sigurno u prometu” upriličeno je danas u OŠ Zadarski otoci. Riječ je o prometno-edukativnoj akciji koju provodi Hrvatski autoklub, a tijekom koje se učenici, njih 84 iz 21 hrvatske županije i Grada Zagreba, obučavaju i natječaju u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila, kao i u vještini upravljanja biciklom na poligonu u simuliranim prometnim uvjetima.
Pozdravni govor prilikom svečanog otvaranja održao je ravnatelj OŠ Zadarski otoci Davor Barić, uputivši ga svim natjecateljima, njihovim mentorima i članovima ocjenjivačkog žirija HAK-a te ravnateljima zadarskih osnovnih, ali i pojedinih škola iz županije.
– U srijedu su učenici rješavali online test iz poznavanja prometnih propisa, a danas je po rasporedu bio praktični dio natjecanja, vožnja biciklom po poligonu postavljenom u školskoj dvorani. Natjecatelji su krenuli sa startne pozicije i morali su u nekoliko minuta proći poligon na kojem su postavljeni čunjevi i razni prometni znakovi. Prilikom toga mjerilo im se vrijeme, preciznost, morali su paziti da ne sruše čunjeve kako ne bi dobili negativne bodove, ispričao je Barić.
Organizatori ovog natjecanja su Hrvatski autoklub, Agencija za odgoj i obrazovanje te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.
Iz svake županije natječe se po četvero učenika, dva dječaka i dvije djevojčice, koji sa svojim mentorima čine tim. Učenici koji ostvare najbolji rezultat na Državnom natjecanju sudjelovat će na europskom natjecanju “Sigurno u prometu” koje će se održati u Albaniji.