Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prikupljeno 11 doza krvi i najavljene humanitarne akcije

24.05.2017. 22:00
Prikupljeno 11 doza krvi i najavljene humanitarne akcije


Okupljeni oko Društva rekreacije i sporta ¨Sv. Nikola¨ i njegovih čelnika predsjednice Vesne Pavlović i dopredsjednika Bruna Špara, zatonski dragovoljni darivatelji krvi ovog su se ponedjeljka u poslijepodnevnim i večernjim satima odazvali drugoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi.
Akcija je provedena u prostoru područne Osnovne škole, a darivatelji su po već ustaljenoj praksi pri dolasku morali popuniti pristupni listić te proći liječničku kontrolu kod liječničkog tima u kojem su medicinske sestre Sanja Glavan, Kristina Milošević i Lučija Kalmeta Čulina, a pod vodstvom dr. Ivne Lucin.
Koordinator dragovoljnog davalaštva krvi zadarskog Crvenog križa Branko Kolanović, i sam višegodišnji darivatelj i veliki humanist, također je i ovog puta dao svoj veliki obol čitavoj akciji. Po njegovoj konačno iskazanoj statistici akciji je pristupilo 14 darivatelja, a njih 11 je dalo krv.
– Presretni smo da možemo sa svojim skromnim doprinosom pomoći svima kojima je krv potrebna. S ovog mjesta pozivam sve ljude velikog i plemenitog srca ne samo iz Zatona već i šire da se odazovu i slijede naš primjer da daju krv kako bi spašavali ljudske živote. Ovom prigodom svima koji su se odazvali od srca zahvaljujemo. Naravno, riječi hvale upućujemo i svima drugima koji podupiru naše aktivnosti, a tu u prvom redu mislimo na domaću Turističku zajednicu i direktoricu Daliju Pavlović Peroš bez čije financijske potpore bismo teško mogli funkcionirati. Naravno, ne možemo ne zahvaliti ravnatelju ninske OŠ Petar Zoranić prof. Tonćiju Vukoviću koji nam je stavio prostor škole na raspolaganje kao i našim mladim sumještanima na odazivu.
– Pred nama su i brojne aktivnosti humanitarnog predznaka. Pored toga što ćemo obilaziti i pomagati svojim radom naše stare i nemoćne sumještane, do blagdana Velike Gospe planiramo obići nekoliko Domova kako bi njihovi štićenici osjetili da netko misli na njih, rekao je na kraju akcije dopredsjednik Bruno Špar.
Krv su dali: Grozdana Peša, Frane Raspović, Dalibor Pavlović, Marko Peroš, Šime Peša, Franko Peroš, Ivica Peroš, Tomislav Peša, Gordana Patrk, Ivan Peša, Biser Peroš.