Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nemam se vremena previše veseliti

Autor: Viktor Bogut

24.06.2013. 22:00
Nemam se vremena previše veseliti

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Nakon pet uzastopnih izgubljenih finala mlada zadarska tenisačica Bernarda Pera napokon je osvojila svoj prvi ITF turnir u karijeri. U finalu 10 tisuća dolara vrijednog zemljanog turnira u nizozemskom Alkmaaru, 18-godišnja Zadranka deklasirala je prvu nositeljicu, vršnjakinju iz Srbije Nataliju Kostić. Završilo je 6:1, 6:2.
– Bila sam malo nervozna, ali ništa više nego kod svakog drugog meča – kazala je Pera koja je odlično odigrala prvi set, ali je Kostić vrlo dobro krenula u drugi set i povela s 2:0. No, to nije obeshrabrilo Peru koja osvaja idućih šest gemova i proslavlja prvu titulu u karijeri.
Crni niz od pet izgubljenih finala sada je prekinut. Nakon poraza u finalima Bola, Sarajeva, Solina te Madrida i Bola ove godine, stigla je i prva titula.
– Osjećaj je odličan, ali nemam se vremena previše veseliti jer sam odmah krenula na drugi turnir. Je li mi pao kamen sa srca? Ne mogu odgovoriti sa da, jer mi osvajanje turnira s ovakvim nagradnim fondom ipak nije nešto što bi me u potpunosti zadovoljilo.
Poznato je da Pera (571. na WTA ljestvici) odnedavno nastupa pod zastavom SAD-a, što joj je otvorilo mnoga vrata. U vrlo bliskoj budućnosti Zadranka bi trebala krenuti “preko bare” na pripreme i niz turnira.
– Za sada mi SAD nije u planu. Tamo ću vjerojatno otići u 11. mjesecu.