Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bolji smo, trebali smo pobijediti

24.07.2011. 22:00
Bolji smo, trebali smo pobijediti


Kada u završnici zabiješ gol za izjednačenje onda moraš biti zadovoljan. Sveukupno gledajući nisam sretan s ovim bodom, jer mislim da smo mogli i morali pobijediti – kazao je Zadrov strateg Dalibor Zebić


Zadrani su se iz metropole vratili s jednim bodom. Neki bi kazali, za prvo kolo i to gostovanje nije loš plijen. Kada, međutim, pročitamo izvještaj s utakmice jasno je da su Zadrani mogli iz Kranjčevićeve donijeti još dva boda i u novo prvenstvo startati pobjedom. Istini za volju, prvoligaš sa Stanova je od 52. minute bio u rezultatskom minusu, a do vrijednog boda došli su zgoditkom Begonje u samoj završnici utakmice. Propustili su, međutim, izabranici Dalibora Zebića nekoliko izglednih prigoda i nakon svega ostaje veliki žal što se kući nisu vratili s punim plijenom.
– Kada u završnici zabiješ gol za izjednačenje onda moraš biti zadovoljan. Sveukupno gledajući nisam sretan s ovim bodom, jer mislim da smo mogli i morali pobijediti – izričit kao i uvijek bio je Zadrov strateg Dalibor Zebić.
Opet grč
– Bez ikakvog podcjenjivanja, mi smo i bolja i kvalitetnija momčad od Lučkog. Gotovo cijelim tijekom utakmice mi smo bili ti koji su diktirali tempo. I onda nam se dogodi glupost da iz naoko bezazlene akcije, u jeku naših napada, primimo gol. To se jednoj ozbiljnoj momčadi ne bi nikako smjelo događati.
Zadar je tijekom devedeset minuta u Kranjčevićevoj imao 3-4 stopostotne prigode.
– Činjenica je da u te gostujuće utakmice ulazimo s određenim grčem. Istina je, imali smo nekoliko odličnih situacija, ali ih nismo iskoristili. Uz to, mogli smo stvoriti još najmanje dvostruko toliko prilika, ali je nedostajao zadnji pas.
Napadači se baš nisu iskazali protiv Lučkog.
– Naš glavni problem je što imamo dva napadača istoga tipa i događalo se, u nekoliko navrata, da su jedan drugomu zasmetali u dobrim situacijama. Fali nam brzanac u špici, pa praktički ne možemo igrati na kontre. Činjenica je da Gercu i Santiniju još nedostaje zajedničkih nastupa i da će kako prvenstvo bude odmicalo biti sve bolji. Moram naglasiti jedno: na gostovanjima se ne smije propuštati toliko prilika, jer nećemo imati puno ovakvih utakmica u gostima kao što je bila ova s Lučkim.
Drugim riječima, Zebić smatra da su izgubljena dva boda protiv Lučkog.
– Ponavljam, kvalitetniji smo od njih. Lučko je dobra “kvartovska” ekipa, ali ništa više od toga. Uz to, igrali smo u Kranjčevićevoj gdje oni igraju prvi put. Bilo je dosta gledatelja, ali nije bila domaćinska atmosfera. Sudac je bio dobar, bez većih grešaka. I kada tome pridodamo to da smo mi bili bolji, normalno je da kod mene postoji velika žal što nismo došli do pobjede.
Zebić najavljuje još mnogo rada, jer se samo tako mogu ispraviti nedostaci koji su u ovome trenutku evidentni.
Begonja dobitak
– Ispadamo nezreli, jer ne znamo iskoristiti svoje prilike u gotovo idealnim trenucima i protiv suparnika koji dopušta da se s njim igra. Lučko nije igralo oštro, domaćinski, već su se pokušavali nadigravati. To su stvari koje nam se ponavljaju iz prošle sezone. Igrali smo puno utakmica u kojima smo bili nadomak pobjede, pa smo na kraju gubili. Sada nam se nije dogodilo da izgubimo, ali bili smo vrlo blizu toga. Ne smijem ni pomisliti što bi se dogodilo da smo izgubili uoči Hajduka i teških utakmica koje su pred nama. Kao da nam nedostaje samopouzdanja, vjere da možemo napraviti puno više od onoga što napravimo.
Ipak, dogodilo se nešto pozitivno: mladi Begonja, koji je zgoditkom svojoj momčadi donio jedan vrijedan bod.
– U određenom trenutku sam vidio da nam fali kreacije u sredini, a da utakmica nije tako čvrsta kako sam mislio da će biti. Ubacio sam Begonju i odmah je s nekoliko akcija pokazao da će biti opasan. Dao je zgoditak koji nam je donio bod i sve više sam uvjeren da će ovo biti njegova sezona. Istini za volju, i u prošloj je sezoni dao gol u prvom kolu, a kasnije se malo izgubio. Ovoga puta mu se to, međutim, ne smije dogoditi; čak ćemo ga i istrpiti u nekim situacija jer je to igrač koji jednim potezom može riješiti utakmicu. Mislim da je ovom partijom pokazao da zaslužuje startnu poziciju u momčadi. U svakom slučaju, mora puno raditi i rezultati će doći.
Vjeruje Zebić da će se Zadar dizati iz utakmice u utakmicu.
– Puno posla je pred nama, ali vjerujem da ćemo već u sljedećoj protiv Hajduka biti bolji i efikasniji – zaključio je Zebić.


Motivirani protiv umornog Hajduka




Dalibor Zebić, kao rođeni Splićanin, nije propustio prigodu nazočiti utakmici Hajduk – Barcelona i biti dio jednog velikog spektakla.
– Mogu reći samo to što većina uporno ponavlja: sve je bilo veličanstveno. Pritom ne mislim toliko na igru koliko na dekor i sve oko ove utakmice. Utakmica Hajduka i Barcelone bila je revijalnog karaktera, pa se više i nije moglo očekivati. Hajduk, posebno u početku impresioniran suparnikom, a kasnije se malo trgnuo i priprijetio.  Katalonci su, ipak, došli u šarenom sastavu bez velikih zvijezda. U svakom slučaju mnogo više ćemo moći vidjeti od Hajduka u utakmici sa Stoke Cityjem u četvrtak.
Hajduk je sljedeći Zadrov suparnik, u 2. kolu “bili” gostuju na Stanovima.
– Kao što sam rekao: ne može se puno suditi po ovoj utakmici, jer je bila revijalnog karaktera. Drago mi je što Hajduk igra u četvrtak u Engleskoj pa će biti poprilično umorni u nedjelju na Stanovima. Ipak, mogao sam vidjeti da je trener Balakov donio puno noviteta, igraju puno čvršće i agresivnije nego prošle sezone. Uz to početak je prvenstva pa su puni elana. Za nas je nezgodno što nam dolaze na startu kada su puni samopouzdanja koje će, ipak splasnuti tijekom prvenstva, pogotovo nakon nekog lošijeg rezultata. I mi smo puni elana, a protiv Hajduka nam nikada nije nedostajalo motiva. Mislim da će Stanovi biti puni i da će to biti pravi nogometni spektakl za Zadrane. Vjerujem da protiv Splićana možemo napraviti pozitivan rezultat, ali samo uz naš puni angažman i htijenje.