Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Surać: Možemo neporaženi iz Rijeke

24.07.2012. 22:00
Surać: Možemo neporaženi iz Rijeke


Pripremamo se od ponedjeljka za tu utakmicu i smatram da imamo recept za Rijeku. Po imenima su kvalitetnija momčad, ali mislim da imamo snage i kvalitete koja bi na kraju mogla rezultirati bodom na Kantridi – kazao je Surać
Već sutra će nogometaši Zadra istrčati na Kantridi u 2. kolu Prve HNL. Nakon domaćeg remija s Osijekom momčad Dalibora Zebića ima za cilj ostati neporažena na kvarnerskom gostovanju. Nitko ne dvoji da Zadrani nisu briljirali protiv Osijeka i da će u Rijeci morati biti puno bolji ako žele ostvariti pozitivan rezultat. Rijeka nakon poraza u Parku mladeži želi pobjedom opravdati velika ulaganja koja su se dogodila ovoga ljeta. Pred Zadranima je teška zadaća, ali ne i neostvariva. Kapetan Jakov Surać u igru je protiv Osječana ušao u 62. minuti i odmah svojoj momčadi donio terensku prevagu koju, nažalost, nisu uspjeli okruniti zgoditkom.
– Ne smijemo se zavaravati, protiv Osijeka nismo odigrali dobro – kazivao je jučer ujutro Surać.
– Smatram da smo u toj utakmici izgubili dva boda i žalim za njima. Razlog takvom razmišljanju prije svega leži u činjenici da su Osječani na Stanove stigli vidno umorni nakon utakmice sa Šveđanima. Uz to poraz od 1:3 koji su doživjeli na svom travnjaku ostavio je psihičkog traga na njima. Sve to mi smo morali iskoristiti na bolji način.
Mora bolje
Zadar se nije uspio u potpunosti nametnuti u toj utakmici, što je na kraju rezultiralo praznim mrežama.
– Prije svega nedostajala nam je završnica, tj. rijetko smo ulazili u prilike. Nismo se uspjeli nametnuti kroz igru, stvarati višak igrača kako u sredini, tako i u vršku napada. Bili smo prespori, a bez velike trke nema ni stvaranja viška igrača u polju. To svakako moramo popraviti ako se iz Rijeke mislimo vratiti s pozitivnim rezultatom.
Na posljednja dva gostovanja na Kantridi Zadar je osvajao puni plijen.
– Tradicija nam ide u prilog, barem što se tiče dvije posljednje sezone. Da ne bi netko shvatio pogrešno, ne oslanjamo se na tradiciju, ali nam ipak daje dodatni impuls u razmišljanju da se na Kantridi može igrati i ostati neporažen.
Među domaćinima sigurno vlada nervoza, puno su uložili u momčad, a startali su porazom od Splita.
– Nisu dobro krenuli u prvenstvo, što i nije neko čudo kada se zna da imaju posve novu momčad. Puno su uložili ovoga ljeta i doveli stvarno respektabilna imena. Međutim, ne igraju imena, važna je momčad kao cjelina, a njima će sigurno trebati još neko vrijeme da se uigraju. Stvarno su kvalitetna momčad i favoriti su u ovoj utakmici. Međutim, mi se nećemo tako lako predati.
Koji je recept pravi da bi se na Kantridi ostvario pozitivan rezultat.
Imamo recept
– Za očekivati je da će tribine na Kantridi biti ispunjene do posljednjeg mjesta jer Riječani će sigurno doći pozdraviti novu jaku Rijeku. Stvarno očekujem prvi nogometni ambijent. To bi moglo stvoriti još dodatni pritisak na njihove igrače jer će htjeti što prije zabiti gol. Očekujem da će krenuti silovito, ali i oprezno jer trener Scoria dosta pažnje poklanja defanzivnim zadacima. Što duže budemo držali “nulu” to će nervoza među njima više rasti, a naše šanse će se povećavati.
Ipak, za očekivati je da će se morati zabiti i gol da bi se ostvario pozitivan rezultat.
– Mislim da možemo zabiti gol na Kantridi. Iz kontri i polukontri možemo biti itekako opasni. Njima je pravo nastupa stekao Leon Benko, a nama Ivan Jolić. Ali, naš ključ će ipak biti u defanzivnim zadacima.
Na kraju je Surać djelomično objasnio kako to Zadar može do boda na Kantridi.
– U odnosu na Osijek protiv Rijeke moramo pokazati puno više agresivnosti, jednostavno našu igru moramo podići na višu razinu. Na svaku loptu i u svaki duel mora se ulaziti muški i nikako ne smijemo stajati daleko od igrača. U svakom trenutku moramo biti odgovorni i koncentrirani jer se nikako ne smije dogoditi da im poklonimo neki smiješni gol. Pripremamo se od ponedjeljka za tu utakmicu i smatram da imamo recept za Rijeku. Po imenima su kvalitetnija momčad, ali mislim da imamo snage i kvalitete koja bi na kraju mogla rezultirati bodom na Kantridi – kazao je na kraju razgovora Surać.
VIŠE U TISKANOM IDANJU