Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zbog 12 grama heroina deset mjeseci iza rešetaka

24.07.2012. 22:00
Zbog 12 grama heroina deset mjeseci iza rešetaka


Iako je bio optužen za dilanje, tijekom dokaznog postupka taj mu grijeh nije dokazan pa je osuđen “samo” zbog posjeda droge. I sam je od početka suđenja tvrdio kako je paketić nađenog heroina bio samo za njegove potrebe
Odlukom Vrhovnog suda RH, Jerko Mavra morat će na deset mjeseci u zatvor zbog posjeda 12,8 grama heroina.
On je naime, početkom veljače ove godine na Županijskom sudu u Zadru presudom Sudskog vijeća Borisa Babića bio osuđen na zatvorsku kaznu koju je sada Vrhovni sud RH u cijelosti i potvrdio.
Bio je uhićen sredinom svibnja prije dvije godine kada su ga policajci tijekom redovite kontrole prometa zaustavili u centru Kukljice na otoku Ugljanu nedaleko od mjesnog kafića. Policajcima je tada dragovoljno predao plastičnu vrećicu s heroinom.
Zbog sumnje da je heroin bio namijenjen daljnjoj prodaji ovisnicima u tom otočnom mjestu, Mavra je bio uhićen, a za trajanja istrage neko je vrijeme proveo i iza rešetaka zadarskog Istražnog centra. Na početku suđenja se izjasnio kako se ne osjeća krivim te je tvrdio kako je nađena droga bila jedino i isključivo za njegove osobne potrebe.
“Dilanje” mu na kraju i nije dokazano te je osuđen “samo” za posjed, a otegotna okolnost pri izricanju visine zatvorske kazne bila je činjenica da je već osuđivan.