Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U subotu moramo osvojiti tri boda

Autor: Drago Bajković

24.07.2013. 22:00
U subotu moramo osvojiti tri boda

Foto: Zvonko KUCELIN



Zadrani su se praktički od prošlog petka navečer kada je završio dvoboj s Dinamom na Maksimiru okrenuli novoj utakmici, gostovanju Osijeka na Stanovima. Detalj koji sigurno nije nevažan je da Zadrani imaju tri dana više za odmor i pripremu te utakmice s obzirom na to da je Osijek s Lokomotivom igrao u ponedjeljak. I nije se proslavio, na svom travnjaku u Gradskom vrtu poraženi su od Lokomotive. Tako će se u subotu na Stanovima sastati jedina dva prvoligaša koji ove sezone još nisu osvojili niti boda. Zadra je gubio od Hajduka i Dinama, a Osijek od Dinama i Lokomotive.
– Na startu prvenstva imali smo dvije teške utakmice i nije nerealno što još uvijek na svom kontu nemamo niti boda – kazivao je jučer ujutro za razgovor uvijek spremni Marin Con.
– Da me netko ne shvati pogrešno. Mi u svakoj utakmici želimo i idemo na pobjedu. Treba, međutim, biti realan i nakon analize suparnika reći ono što je vidljivo već na prvi pogled. Možda smo protiv Hajduka na Stanovima i mogli napraviti nešto više, dok za Dinamo moramo jasno reći da je po kvaliteti ipak mnogo ispred nas. Tu se jednostavno radi o vrijednostima momčadi.
Con smatra da Zadar u subotu može do prve pobjede u ovoj sezoni.
– Imamo imperativ pobjede i od toga ne smijemo bježati. Želimo tri boda i dat ćemo sve od sebe da do njih i dođemo. Kao stariji igrač imam potrebu pozvati sve Zadrane koji vole svoj klub da nas podrže u subotu. A onima koji nas ne podržavaju i zvižde nam tijekom cijele utakmice, da ne kažem nešto gore, mogu poručiti da to nisu pravi navijači. Dok traje utakmica za svoju se momčad navija, a ne pljuje po njoj. A onda kada utakmica završi normalno je da izraziš svoje, ili zadovoljstvo, ili nezadovoljstvo. Ovoj mladosti treba podrška, s pravim navijačima i naši rezultati bit će bolji – kazao je na kraju razgovora Con.