Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Most i MODES dogovaraju koaliciju?

24.07.2016. 22:00
Most i MODES dogovaraju koaliciju?


Predstavnici nove zadarske stranke, Moderna demokratska snaga i Mosta nezavisnih lista jučer su se sastali u Zadru, a tema razgovora bila je moguća predizborna koalicija za parlamentarne izbore u rujnu. U 11 sati u hotelu Kolovare sastanak su održali saborski zastupnik Mosta, Miro Bulj sa suradnicima, te rukovodstvo MODES-a na čelu sa Rudolfom Dvorskim, Tomislavom Šarićem i Ivicom Vlakićem.
Kako neslužbeno saznajemo nakon sastanka, do susreta u Zadru došlo je na inicijativu Mosta koji razmatra mogućnost da na izbore iziđe u koaliciji sa MODES-ovcima koji su nedavno osnovani nakon izlaska članstva iz HSP-a Ante Starčevića. Prema informacijama iz MODES-a, ovo je prvi sastanak dviju stranaka na kojemu su iznijeti preliminarni stavovi obje stranke o tome kakav dogovor žele i koja je zapravo mogućnost njihove suradnje na rujanskim izborima, a sastanak je potrajao nekoliko sati.
Nakon jučerašnjeg susreta još uvijek nisu donijeti nikakvi zaključci, a nastavak pregovora zakazan je za idući tjedan.
Mostovci su već najavili kako ovoga puta u koalicije idu mnogo opreznije, posebice zbog neugodnog iskustva s HDZ-om. S druge strane, ovaj je sastanak novoj zadarskoj stranci priznanje jer im je suradnju, samo nekoliko dana nakon osnutka već ponudilo, kako saznajemo, nekoliko jakih stranačkih opcija.