Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Pervan večeras u Arsenalu

24.07.2016. 22:00
Pervan večeras u Arsenalu


Najbolji stand up komičar na ovim prostorima, Željko Pervan, izvodi večeras s početkom u 21 sat u zadarskom Arsenalu  svoju novu predstavu ‘Na komadiću Europe’. Pervan je majstor improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice. Njegov nastup nudi čisti humor bez ikakvih rekvizita, samo čovjeka i njegovu duhovitost.
Njegova dorađena predstava „Božanstvena komedija”, koju je preoblikovao u novu komediju pod nazivom „Na rubu Europe”, vrhunac je stand up komedije u Hrvatskoj. Od nastanka legendarne ‘Večernje škole’ do sada nekoliko puta pohodio je hrvatske gradove, (ali i susjedne države, Sloveniju, BiH…) i skoro uvijek se tražila ulaznica više. Njemu su omiljene teme Slovenci i žene. Ismijava i želju Hrvatske da uđe u Europsku uniju u kojoj su Grčka i Bugarska, “koja ima 24 kilometra autoputa” i Italija u kojoj, čuo je, “nema mita i korupcije”.
Na nišanu su mu HDZ, ali i SDP. Komentira i akciju “Kupujte hrvatsko”. “Sa čim?”, pita se on, što mu je tek uvod da malo prokomentira cijene i kvalitetu hrvatskih proizvoda, kao i da komentira i razne kupovne navike ljudi (rasprodaja zimskih kaputa: a kao da ima i ljetnih kaputa ?). Nezaobilazna tema su i Slovenci te veličina njihove države: kaže da imaju koće, a svoje ribe sve znaju po imenu. Imaju i jednog ugora koji je, đubre, narastao pa je sada pola u Hrvatskoj a polovicom u Sloveniji.