Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Šampione predvodili snagatori, teški po 152 kilograma

24.07.2016. 22:00
Šampione predvodili snagatori, teški po 152 kilograma


Pridraška udruga konopaša Sv. Marko slavodobitnica je osme po redu “Konopijade Pridraga 2016.”. Šampione su predvodili Ante Oštrić iz Pridrage i Marinko Marić iz Kruševa koji su na vaganju imali svaki po 152 kilograma.
Ipak Ante i Marinko nisu ponijeli laskavu titulu gorostasa pridraške Konopijade, Tomislav Kujić iz Darde imao je 163 kilograma, a njegov kolega Janika Jarabeg 168 kilograma. A gorostas nad gorostasima je 29-godišnji Mark Muić zvani Boem iz zadarskog predgrađa Crno, visok 207 centimetara i težak 171 kilogram. Iako je istinski div, za njega kažu kako je izuzetno plemenit, kako ni mrava ne bi zgazio.
– Nije sve u težini i snazi, jako je važna i tehnika, kako ćeš uhvatiti konop, položaj tijela, kako se ukopati, sve su to sitnice koje mogu odlučiti o pobjedniku, otkriva konopaške tajne gorostas Muić najavljući za 6. kolovoza konopijadu u Škabrnji.
U organizaciji Općine Novigrad osim šampiona Sv. Marka, Škabrnjanaca i konopaša iz Darde na sportskim terenima “Mile Čulina-Bulin” nastupile su i ekipe Uskok iz Senja, te Udruga konopaša Pridraga. Nedolazak su opravdali konopaši iz Pirovca i Dubrave kraj Šibenika.
Da bi sve bilo na nivou pobrinuli su se finalisti lomljenja ili obaranja ruku, 37-godišnji Tomislav Lopac Tomo iz Senjskih Draga i 22-godišnji Ivan Mršić iz Medviđe. Tomo Lopac imao je najjaču ruku, a šampion je i u potezanju klička. Tomo i Ivan su zapravo obilježili pridrašku Konopijadu. Naime, Ivan je dvostruki pobjednik u bacanju kamena s ramena (8 metara) i skoku u dalj iz mjesta (2,51 metar), a i poteže konop za Sv. Marka.