Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Stanari Svačićeve dobili bitku za dvorište

24.07.2016. 22:00
Stanari Svačićeve dobili bitku za dvorište


Nepravomoćnom presudom u korist stanara zgrade u Svačićevoj na Relji okončan je sudski postupak na Općinskom sudu u Zadru pokrenut još prije sedam godina.
– Utvrđuje se da je tuženik Centar projekt d.o.o. smetao stanare zgrade u Ulici Petra Svačića 3 do 11 u posljednjem isključivom, mirnom i nesmetanom suposjedu dvorišta ispred zgrade, te mu se zabranjuje ubuduće činiti takvu ili sličnu radnju – stoji u presudi u kojoj se navodi kako je utvrđeno da je Centar projekt d.o.o. 10. travnja 2009. godine, bez ikakve prethodne suglasnosti ili dogovora, protupravno, samovoljno i nezakonito izvršio smetanje suposjeda stanara zgrade i to tako što im je kamionom pokušao zagraditi kolni ulaz u dvorište. Ovu nepravomoćnu presudu sutkinja Katarina Dragičević donijela je u ponovljenom postupku, nakon što joj je drugostupanjski, Županijski sud ukinuo prvu presudu koju je donijela u korist Centar projekta d.o.o., a na štetu stanara.
Sutkinja Dragičević prihvatila je prijedlog odvjetnika stanara Dana Marinovića i izrijekom zabranila Centar projektu da do pravomoćnosti parničnog postupka ili donošenja drugačije odluke na bilo koji način onemogući suposjed, odnosno korištenje dijela nekretnine, konkretno dvorišta ispred zgrade, a u slučaju kršenja izrečene mjere Centar projektu, na čiji teret je pao i trošak parničnog postupka od 6,5 tisuća kuna, zaprijetila je novčanom kaznom od 50 tisuća kuna.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU