Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Žunić: Nakon igara odlazim u SAD

24.07.2016. 22:00
Žunić: Nakon igara odlazim u SAD


Stipe Žunić, bacač kugle, (mnogo) više od 100 kg mišića, bivši svjetski prvak u kickboxingu, zadarski apolon, kada dođe u Zadar na nekoliko slobodnih dana, voli otići plesati salsu.
– Da. Salsa mi je hobi – priznaje Žunić, koji je ovaj izvorno kubanski ples s afričko-kubanskim ritmovima i utjecajem rumbe, naučio plesati na studiju u SAD-u. Na Floridi.
– Imao sam cimera koji je instruktor salse i mnogo puta me je nagovarao da probam salsu. Dugo vremena sam odbijao. I onda sam se jedne večeri, nakon treninga, predavanja i svih obaveza, oko 20 sati vratio u našu sobu, a tamo je bio salsa party. Skupilo se veselo društvo, mnogo zgodnih cura i tako sam ja pomalo poćeo učiti. Kako su na Floridi cure otvorene i nije ih sram pitati te za ples, tako sam polako učio, išao iz jedne lekcije u drugu i eto, naučio plesati.
Dakle, razlog su djevojke?
– Naravno.
Stipe Žunić je dobio nekoliko dana slobodno nakon Europskog prvenstva. Onog razočaravajućeg. Naime, nakon uspješnih kvalifikacija, Zadranin je u finalu europske smotre u Amsterdamu kuglu bacio 19,95 metara i okončao ga na devetoj poziciji. Razlog je oštra bol u leđima koju je bacač osjetio odmah u drugoj seriji.
– Do tad sam se dobro osjećao. Doduše, leđa sam malo osjetio odmah u prvoj seriji, a u idućem su me pokušaju baš “stisla”. U trećoj je seriji bilo najgore, prošla me oštra bol. Na žalost svaki razgovor s tobom se moraju dotaknuti ozljede. Pogotovo od kada si se vratio u Hrvatsku. Što se u tom segmentu može promijeniti?
– Vjerujem da ću vrlo brzo nakon Olimpijskih igara se vratiti u SAD. Nije to još sigurno, ali 90 posto je riješeno. Ići ću vjerojatno na sveučilište u Virginiju gdje je Filip Mihaljević i gdje je trener Matej Marić. Bit ćemo tamo tri Hrvata, a ja ću biti trener volonter.
Dakle, ništa bez SAD-a?
– Moram otići tamo. Naviknuo sam se na njihov sustav treninga gdje brzo napreduješ, gdje sve te male ozljede brzo riješiš, a ovdje se to razvuče. Prema SAD-u me je odvukla velika želja za napretkom.
Prije toga ideš na Olimpijske igre. Najveću svjetsku manifestaciju?
– To je san svakog sportaša i meni je definitivno čast nastupiti i predstavljati svoju zemlju. Ne mogu niti zamisliti kako će biti na otvaranju igara. Naravno da je to natjecanje uvijek posebno, ali vjerujem da po svojim rezultatima, imam pravo očekivati finale. A onda je sve moguće. Trebaju se poklopiti neke stvari. Trebaš taj dan biti pravi. Najbolji. Ali ako uspiješ napraviti svoj najbolji rezultat, onda se možeš nadati i nečemu većemu.