Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Kladionicu opljačkao bivši šef?!

24.08.2010. 22:00
Kladionicu opljačkao bivši šef?!


Za pljačku benkovačke kladionice optužen je Krešimir Zubčić koji tvrdi kako nije kriv. Jučer je svjedočila i zaposlenica Oriana Zubčić. No, kada je trebala početi odgovarati na pitanja o njihovom poznanstvu i međusobnom odnosu, suđenje je zatvoreno za javnost
“Nisam kriv” – rekao je jučer na Županijskom sudu u Zadru, 38-godišnji Krešimir Zubčić – ugostitelj i vojni umirovljenik koji je optužen za pljačku sportske kladionice “Stenleybet” u Benkovcu, a radi se o iznosu nešto više od 10 tisuća kuna.
Pred Sudskim vijećem kojim u ovom slučaju predsjeda Boris Radman ispitan je voditelj poslovnice, odnosno kladionice Ante Čulina koji je rekao da optuženog Zubčića poznaje cijeli život te da su čak i rođaci. On o pljački kladionice nije znao nikakve detalje osim onih koje mu je nakon razbojstva ispričala Oriana Zubčić.
Ona je, naime, kobne prosinačke večeri radila u kladionici i doživjela pljačku. Tada je, uzbuđena i uplašena, Čulini ispričala kako je razbojnik bio maskiran i imao u ruci nož.
– O tome smo pričali samo jednom, nakon pljačke i poslije više nismo, naglasio je Čulina.
Oriana Zubčić je i jučer, nakon dvije godine od traume koju je doživjela, u više navrata djelovala uzbuđeno i povremeno bi briznuvši u plač prepričavala sve čega se sjeća. Na početku svog svjedočenja na pitanje suca Radmana, je li s optuženim Zubčićem u svađi, svjedokinja je priznala da jest.
– To je bilo neposredno prije zatvaranja. Čula sam neko kucanje na sporednom ulazu i krenula sam prema vratima. On me odjedanput iz mraka uhvatio za ruku i rekao da budem mirna i da mu dam novac. U drugoj je ruci imao nož. Bila sam prestravljena i molila sam ga da me ne ozlijedi jer imam djecu. Pokupio je novac koji je u tom trenutku bio na stolu i otišao. Međutim, za nekoliko se trenutaka opet vratio, a ja sam u međuvremenu već bila pritisnula tzv. tihi alarm. Rekao mi je da ga odvedem do auta, a onda me tu ostavio i otrčao kroz dvorište – prisjetila se svjedokinja dodajući kako je bio obučen u maskirne, vojne hlače s čarapom na glavi tako da mu nije mogla vidjeti oči.
Pojasnila je potom kako joj je razbojnik učinio poznatim i na nekoga ga ju je, kako je rekla, podsjetio.
– No, nisam mogla ni na kraj pameti pomisliti da je to on. Njegovi pokreti i hod te način na koji je otrčao bili su mi strašno poznati. Nisam odmah posumnjala na Zubčića nego tek kasnije kad sam u glavi “vrtjela film”, bila sam sigurna da je to on i danas sam u to sto posto sigurna. Kasnije smo Krešo i ja o tome razgovarali i ja sam ga pitala je li to bio on, ali on je tvrdio da nije. Ja sam mu rekla da laže jer sam ga prepoznala – rekla je plačući na kraju Oriana Zubčić. Potvrdila je još da je optuženi Zubčić prije bio šef te poslovnice.
Ali, kada je Oriana Zubčić trebala početi odgovarati na pitanja vezana uz poznanstvo s optuženim i njihov odnos, Sudsko je vijeće isključilo javnost zbog, kako je rečeno, “zaštite njihovih obitelji i obiteljskog života”.
Prema optužnici Zubčić se tereti da je 15. prosinca prije dvije godine oko 22 sata, maskiran, s čarapom na glavi i nožem u rukama, ušao u kladionicu i odnio preko 10 tisuća kuna.
Suđenje se nastavlja, a Krešimir Zubčić se brani sa slobode.