Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Uhvaćen lopov iz Zagreba i kradljivica iz Zadra

24.08.2011. 22:00
Uhvaćen lopov iz Zagreba  i kradljivica iz Zadra


Biogradski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom iz Zagreba, kojeg se sumnjiči da je tijekom srpnja u Viru, Zadru, Turnju, Svetom Petru i Petrčanima, provalio u šest kioska iz kojih je krao cigarete u sveukupnoj vrijednosti od oko 150 tisuća kuna te da se ušuljao u kuću u Sukošanu iz koje je ukrao novac. Protiv Zagrepčanina je zbog ovih krađa podnesena kaznena prijava. Kaznenu prijavu zaradila je i 31-godišnja Zadranka koju se sumnjiči da je, potkraj srpnja u Zadru, provalila u dva parkirana automobila iz kojih je ukrala novac, mobitel, dokumente i druge osobne stvari, a iz jedne otključane obiteljske kuće u Zadru odnijela je novčanik s novcem i dokumentima.
Kriminalističkim istraživanjem zadarski su policajci još utvrdili da je ona, zajedno sa svojim 26-godišnjim suprugom u srpnju, također, iz jedne nezaključane kuće u Zadru ukrala torbicu s novcem, mobitelom i dokumentima u vlasništvu austrijske državljanke.
No, lopov koji je u utorak tijekom dana u Pakoštanima provalio u automobil audi u vlasništvu 39-godišnjakinje, iz kojeg je ukrao torbu s dokumentima, policiji za sada još nije poznat. U ovom je slučaju materijalna šteta nanesena 39-godišnjakinji oko tisuću kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava.
Pijan vozio moped
U sklopu akcije Vikend, zadarski su policajci u subotu oko 2 sata u noći na Trgu Stjepana Buzolića u Zadru uhvatili 27-godišnjaka koji je vozio moped zadarskih registracija pod utjecajem alkohola od 1,92 promila, što je najveća koncentracija alkohola tijekom provođenja policijske akcije. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Alkotestu je još bilo podvrgnuto 360 vozača, a nedozvoljene promile “napuhala” su 22 vozača. Zbog prebrze vožnje kažnjeno ih je 77, a deset motociklista uhvaćeno je u vožnji bez zaštitne kacige.
Iz prometa je isključeno 34 vozača i 11 vozila. 
Proteklog vikenda dogodile su se 33 prometne nesreće, u kojima su dvije osobe  teže, a tri su lakše ozlijeđene.