Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Čuvajte novac, nakit, mobitele, pente, motorne pile…

Autor: Z L

24.08.2013. 22:00
Čuvajte novac, nakit, mobitele, pente, motorne pile…

Foto: PIXSELL



U Rovanjskoj je nepoznati počinitelj s radnog stroja u vlasništvu poduzeća za vodoinstalacije otuđio hidraulični čekić i provalio u prostor vodospreme, odakle je otuđio motornu pilu


Najveći broj kaznenih djela na zadarskom području i ovog se vikenda odnosio na različite krađe, a meta su bili stanovi, automobili, pa čak i plovila.
U subotu ujutro u Zadru, u Ulici benkovačka cesta, na parkiralištu je nepoznati počinitelj iz osobnog automobila bosanskohercegovačkih registarskih oznaka otuđio novac, tri mobitela, petore naočale, nakit i osobne dokumente, oštetivši vlasnike za više desetaka tisuća kuna. Isti dan nešto kasnije, oko devet sati ujutro, na parkiralištu u Liburnskoj obali, 57-godišnjak je iz osobnog automobila u vlasništvu 52-godišnjeg talijanskog državljanina, otuđio mobitel i manji novčani iznos. No nije dugo uživao s plijenom, budući da ga je vlasnik automobila zatekao i uz pomoć policijskih službenika spriječio u bijegu. Protiv 57-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesna kaznena prijava.
Kako bi došli do plijena lopovi se ne libe niti počiniti štetu na automobilu. Tako je Mađar koji je parkirao automobil kod Virskog mosta ostao bez mobitela, ali i stakla kojeg je provalnik razbio, pa je počinjena šteta od nekoliko tisuća kuna.
Provale na Bilom brigu
U Šibenskoj ulici nepoznati počinitelj je provalio u stan u vlasništvu 27-godišnjaka, iz kojeg je otuđio novčani iznos od više tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava. U Vukovarskoj ulici još je jedan (ili isti) nepoznati počinitelj provalio u stan u vlasništvu 69-godišnjaka te iz ženske torbice otuđio nekoliko stotina kuna. Protiv nepoznatog počinitelja proslijeđena je kaznena prijava Državnom odvjetništvu.
Tijekom noći s četvrtka na petak u Rovanjskoj, nepoznati je počinitelj s radnog stroja  u vlasništvu poduzeća za vodoinstalacije otuđio hidraulični čekić i provalio u prostor vodospreme, odakle je otuđio motornu pilu. Materijalna šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna.
Ukraden GPS s čamca
U Pakoštanima, u lučici uz Obalu kralja Krešimira, nepoznati počinitelj je s čamca u vlasništvu 26-godišnjaka otuđio GPS uređaj vrijedan više tisuća kuna. Na plaži Soline u Biogradu nepoznati počinitelj otuđio je torbu 33-godišnje državljanke Slovenije u kojoj su se nalazili novčanik s novcem i osobnim dokumentima, fotoaparat, sunčane naočale, ručni sat i mobitel. Materijalna šteta je nekoliko tisuća kuna.
Tijekom noći s četvrtka na petak u Zadru, u Ulici Vladana Desnice, nepoznati je počinitelj iz sobe hotela koju koristi 33-godišnjak otuđio nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja proslijeđena je kaznena prijava Državnom odvjetništvu.