Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Petrinina lista u IX. juriša na Most i Živi zid

24.08.2016. 22:00
Petrinina lista u IX. juriša na Most i Živi zid


Sve smo rasprodali, Hrvatska danas gotovo i nema imovine. Postavlja se pitanje tko će upravljati sredstvima za proizvodnju koja donose profit. U ovoj smo situaciji jer ne funkcionira pravna država, to je temeljni problem. Mi želimo bolju Hrvatsku koju jamči samo pravna država. U koaliciju smo okupili sve slojeve društva, a po anketama u ovoj izbornoj jedinici za treće mjesto se bori naša koalicija, Most i Živi zid, poručio je Petrina te pozvao hrvatske građane da 11. rujna izađu na izbore i svoje povjerenje daju koaliciji “Nema prodaje”. 
Petrina je u Zadru jučer boravio na predstavljanju zadarskih kandidata na listi za IX. izbornu jedinicu, koje je nositelj rekavši kako je naziv koalicije simbol za sve što se tijekom 25 godina događalo u Hrvatskoj. Uz njega, javnosti su se predstavile zadarske snage, Enio Meštrović, drugi na  listi, Miljenko Marić na trećem mjestu, Čedo Alić na četvrtom te Sanja Burčul kao 12. na listi.
– Neodgovornost za preuzete dužnosti dviju najvećih stranaka HDZ-a i SDP-a u zadnjih 15 godina, čije su posljedice katastrofalne za Hrvatsku, pad nataliteta, uništena industrija, neobrađena polja, razlog je što smo se udružili u koaliciji “Nema prodaje”, rekao je Miljenko Marić.
Ukoliko osvoje dovoljan broj glasova za ulazak u Hrvatski sabor, zastupnici ove koalicije, kažu, imaju rješenja kako bi se potaknula proizvodnja.
– Kada je riječ o Zadarskoj županiji, pokrenut ćemo da Dalmatinska banka, današnja OTP, isplati naknadu štete osnivačima banke. Dosada je od 122 isplaćen tek jedan osnivač, Bagat precizna mehanika sa 57 milijuna kuna. Ukupan dug je 11 milijardi kuna. Na ovoj isplati ćemo inzistirati jer imamo i pravomoćnu presudu. Stoga smo pokrenuli inicijativu da Fond za privatizaciju, današnji CERP, plati otplaćene dionice radnicima poduzeća u pretvorbi čiji je vlasnik bio Fond za koji držimo da je odgovoran što su sva poduzeća otišla u stečaj, pojasnio je Marić.
Zadarski majstor performansa Enio Meštrović bio je jučer vrlo kratak u svojoj izjavi rekavši kako neće dopustiti da drugi misle i rade umjesto njih, već će oni misliti svojom glavom, a uđu li u Sabor nikad neće biti u većini jer nisu podobni.
Sanja Burčul, odgojiteljica po struci kao 12. na listi, najavila je kako će se, postane li saborska zastupnica baviti problematikom struke obrazovanja i odgoja.