Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ana Treščec probudila se iz kome

Autor: Minja Gugić

24.09.2008. 22:00
Ana Treščec probudila se iz kome


Nakon više od tjedan dana, Petkovićeva nevjenčana supruga skinuta je s aparata. Sada je pri svijesti, ali nije kontaktibilna. Istraga vezana uz ovaj slučaj traje te se ispituju svjedoci
Ana Treščec, 29-godišnja Zagrepčanka, koju je sredinom ovog mjeseca hicem iz pištolja u glavu teško ranila Gorana Lukić (37), probudila se iz kome te je skinuta s aparata za održavanje na životu.
Kako smo saznali pri svijesti je, ali nije kontaktibilna. Ostala je bez lijevog oka kroz koji je prošao metak.
Podsjećamo, Ana Treščec prostrijeljena je početkom prošloga tjedna, rano ujutro u obiteljskoj kući u Bibinjama gdje je posljednjih godina živjela sa svojim nevjenčanim suprugom, Tomislavom Petkovićem Srićom (33), koji se nalazi u pritvoru gdje čeka suđenje zbog udruživanja radi preprodaje najveće količine droge koju je zaplijenila PU zadarska u svojoj povijesti.
S obzirom na to da je u tijeku intenzivna istraga vezana uz ovaj slučaj, nikakve detaljnije informacije nisu se mogle dobiti, osim već uobičajenog odgovora kako se na tom slučaju radi i kako je u tijeku ispitivanje svjedoka.
Osim Gorane Lukić, nakon dugotrajne krim obrade u policiji, istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Milanu Pečini, zbog sumnje u pokušaj ubojstva 29-godišnje Zagrepčanke, priveden je i njezin nevjenčani suprug Elvis Mirkov (39).
Nakon saslušanja pred istražnim sucem, koje je trajalo gotovo puna četiri sata, sudac Pečina je donio rješenje o provedbi istrage i pritvorio ih zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te osobito teškog kaznenog djela.
Gorana Lukić je u svojoj obrani djelomično priznala kazneno djelo koje joj se stavlja na teret te je zapravo istražnom sucu rekla kako je ona pucala, ali da je pištolj u Anu Treščec opalio slučajno.
Naime, prema onom što smo uspjeli doznati, Lukićeva je u svojoj obrani istražnom sucu rekla kako je između nje i ozlijeđene Zagrepčanke došlo do verbalnog i fizičkog sukoba, nakon čega je pištolj slučajno opalio, a metak pogodio Anu Treščec u glavu.
Ona je toga jutra otišla do obiteljske kuće u Bibinjama, gdje žive Ana i Tomislav, kako bi navodno s Anom Treščec “raščistila neke nesporazume” još od ranije, a Elvis Mirkov, pak, istražnom je sucu rekao kako on kobnog jutra “tamo nije ni bio”.
Ono što je najzanimljivije, iako se odmah nakon događaja cijela priča povezivala s drogom i zadarskim narkomiljeom, Lukićeva je, naime, u svojoj obrani rekla kako su se ona i Ana Treščec i ranije svađale, a razlog su “muško-ženski odnosi”.
No, sasvim pouzdano o motivima pokušaja ubojstva još uvijek se može samo nagađati, jer nikakve informacije sa službene strane nije moguće dobiti pod već poznatim obrazloženjem kako je to u interesu istrage.