Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Imamo policiju koja je predana poslu

Autor: Minja Gugić

24.09.2009. 22:00
Imamo policiju koja je predana poslu

Foto: Filip BRALA



Svečanosti su nazočili brojni uglednici iz političkog, društvenog i javnog života Grada i Županije koji su zajedničkom donacijom načelniku Dražini predali na dar uređaj za detekciju droga
Što se tiče našeg rada želim istaknuti i našu nedavnu akciju kodnog imena “ZADAR 3”, a riječ je o najvećoj pojedinačnoj zapljeni kokaina na našem području, a s njom i micanje s ulice nekolicine “dilera”. Uz to, još želim istaknuti neke podatke koji vam mogu biti jamstvo predanosti i požrtvovnosti policijskih službenika u obavljanju vrlo zahtjevnih poslova. Naime, u zadnjih pet godina Istražnom centru Županijskog suda u Zadru zbog droge se privodilo 271 put, osuđeno je 108 osoba na sveukupno 197 godina zatvora – rekao je danas Antun Dražina načelnik PU zadarske na svečanosti povodom Dana hrvatske policije i blagdana Svetog Mihovila njihovog zaštitnika.
Svečanost u krugu PU zadarske odražana je pred brojnim uzvanicima, uglednicima iz političkog, društvenog i javnog života Grada i Županije.
-Kriminal zasigurno predstavlja društveni problem te je time i potrebno jedno zajedničko usmjereno društveno djelovanje. Rezultati rada i stanje sigurnosti na našem području ovog trenutka govore da imamo policiju koja je apsolutno predana svom polsu. Ono što želim podvući je i špica turističke sezone gdje smo kao služba bili maksimalno na usluzi svim gostima, ali i našim ljudima koji isključivo žive od ove djelatnpsti, jedne od osnovnih, gospodarskih grana naše države – još je među ostalim u svom prigodnom govoru dodao načelnik Dražina.
Na kraju svečanosti župan Stipe Zrilić predao je načelniku Dražini zajedničku donaciju Grada i Županije – uređaj za detekciju droga, a kao i svake godine za svoj Dan PU zadarska dodijelila je nagrade i priznanja najboljim policajcima u tekućoj godini.


GODIŠNJE NAGRADE


 Godišnje nagrade MUP-a zbog iznimno visoke profesionalnosti i predanosti poslu u petak su dobili:Antun Novoselović – načelnik Odjela krim policijeAnte Lučić – voditelj Odsjeka krim policijeGoran Burčul – policijski službenik u Odsjeku za drogeElvis Perinčić – načelnik postaje Prometne policijePredrag Tomašek – policijski službenik u Prometnoj policijiDino Žuvanić, Franko Grancarić i Bernardo Županjac – najbolji su pomorski policajaci