Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Sigurna jedinica

24.09.2010. 22:00
Sigurna jedinica


Uspjeli su kuglači Zadra napraviti ono što su zamislili. U prve dvije utakmice sezone ostvarili su dvije pobjede i danas će krenuti po nove bodove. U trećem kolu čeka ih domaći dvoboj sa Željezničarom, momčadi koja je prošle sezone ušla u prvu ligu i u međuvremenu postali solidna momčad.
No, danas su Zadrani apsolutni favoriti i sve osim glatke pobjede bilo bi veliko iznenađenje. Razlika u kvaliteti ove dvije momčadi je prevelika da bi igrači Željezničara mogli opasno zaprijetiti braniteljima titule. Zadrani su, poznato je, povratkom Borisa Benedika dobili ekstra jako pojačanje i stabilnost u posljednjoj izmjeni, a i ostatak momčadi nagovjestio je odličnu sezonu, barem gledajući igru u uvodna dva kola. Dok je pobjeda u prvom kolu protiv gospičkog Velebita i bila očekivana, posebno je dojmljiv bio gostujući uspjeh u Novskoj, kuglani u kojoj gosti zaista rijetko uzimaju bodove.
Susret sa Željezničarem bit će i dobra priprema za Svjetski Kup, koji se početkom listopada održava u Skopju (Makedonija) i na kojemu Zadrani u posljednjih nekoliko sezona i nisu imali većih uspjeha. Doduše, kada govorima o uspjesima, mora se napomenuti da je za ovako jaku momčad Zadra, ipak uspjeh osvajanje jednog od prva tri mjesta. Ove sezone očekuju u klubu da bi se to moglo i promjeniti.
Parovi 3. kola: Zadar – Željezničar, Rijeka – Zanatlija, Radnik – Poštar,
Zaprešić – Kandit Premijer, Konikom Osijek – Grmoščica, Velebit – Novska.