Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Uz A-1 na Višnjiku prijavili i nastup u A-2 ligi

24.09.2010. 22:00
Uz A-1 na Višnjiku prijavili i nastup u A-2 ligi


Ove godine se neće igrati juniorsko i kadetsko prvenstvo, već će se o državnim prvakinjama odlučivati na jednom, ili najviše dva turnira


Uz nastupe u A-1 ligi, košarkašice Zadra sredinom listopada započet će s natjecanjem u novooformljenoj regionalnoj A-2 ligi koju će činiti osam klubova. Recesijska vremena učinila su svoje, pa se lanjska A-2 liga jugozapad podijelila na zapad i jug. Osim ove dvije skupine igra će se i A-2 liga sjeveroistok. Tako će klubovi iz Dalmacije igrati u A-2 ligi jug, natjecanju koje će biti u skladu s njihovim trenutačnim, skromnim mogućnostima. Iz tih se razloga ove godine neće igrati juniorsko i kadetsko prvenstvo, već će se o državnim prvakinjama odlučivati na jednom, ili najviše dva turnira. Ne želeći zapostaviti napredak mlađih kategorija, u Ženskom košarkaškom klubu Zadar odlučili su da će njihova druga ekipa pristupiti B-2 prvenstvu, a bit će sastavljena od kadetkinja, juniorki te od igračica iz seniorske ekipe koje bi, ovisno o konkurenciji u prvom sastavu, popunile tzv. Zadar II.
– Svjesni smo teških vremena u kojima se nalazimo. Naš klub, kao i većina, teško spaja kraj s krajem, no procijenili smo kako bi najveći gubitak bila stagnacija naših mlađih kategorija. Na nastupanje u B-1 regionalnoj ligi odlučili smo se ponajviše iz razloga što su ove godine naši mlađi uzrasti osuđeni samo na igranje turnira za Prvaka Hrvatske, a to je malo. Također, ovako ćemo dijelu seniorske ekipe omogućiti kontinuitet igranja utakmica i održavanja forme. Ovisno o rasporedu prve ekipe, odnosno o konkurenciji, drugom sastavu pridružit ćemo dio igračica koje će imati manju minutažu u A-1 ligi – upoznao nas je Branimir Peričić, pomoćni trener Zadra, koji će, uz Mariju Maziju i Rajka Vidakovića, preuzeti brigu o drugoj ekipi “bijelo plavih”.
Uz Zadar II u ligi će igrati: Salona, Ragusa, Vodice, Imotski, Trogir, Split II, Jolly II.


 OZLJEDA BOŽENE TOKIĆ




Božena Tokić (1983.), ove sezone povratnica u redove košarkašica s Višnjika, na treningu je zadobila ozljedu bedrenog mišića te će na duže vrijeme biti prisiljena izbivati s parketa. Zadranke će tako i ove godine u sezonu ući s nekoliko ozlijeđenih igračica. Uz Tokić, Katarina Popović i Ivana Blažević još su uvijek u fazi oporavka i nedovoljno spremne za maksimalne napore. Prema riječima Branimira Peričića, Tokić trenutačno trenira po posebnom programu, a datum njenog potpunog oporavka ostaje neizvjesan.


 DINAMO MOSKVA DANAS NA VIŠNJIKU


Zadranke su preksinoć gostovale u Solinu gdje su u prijateljskom susretu sa 72:62 nadigrale ekipu Salone.
– Bila je to dobra trening utakmica. Potvrdili smo ulogu favorita, no istovremeno i pokazali određene slabosti u obrani na kojima ćemo u nastavku priprema morati poraditi – kazao je Peričić.
Danas se igra nova trening utakmica, na Višnjik dolazi Dinamo iz Moskve, ekipa koja igra u ruskoj prvoj ligi. Ruskinje su trenutačno na pripremama na šibenskom području i Zadrankama će biti super jaki test. Utakmica počinje u 17.30 sati.