Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zadrani proslavili Barićevo srebro

Autor: Viktor Bogut

24.09.2012. 22:00
Zadrani proslavili Barićevo srebro


Srebro Nine Barića burno je proslavilo 20-ak Zadrana koji su doputovali u daleku Županju jer to je bila prva medalja za njihove igrače na hrvatskim mastersima
Splićanka Đurđica Delić kod djevojaka te Boris Krčmar iz Zagreba u muškoj konkurenciji najbolje su startali u novu sezonu turnira iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza. Prvi turnir sezone 2012./13. održan je u subotu u Županji gdje su se okupili najbolji hrvatski pikadisti u borbi za bodove koji donose plasman na pojedinačno prvenstvo Hrvatske. Dobar posao napravio je i branitelj naslova ukupnog pobjednika Masters serije iz prošle sezone Vladimir Lešić koji je slavio u elitnoj disciplini 501 DO pobjedom u finalu protiv Krčmara. Boris Krčmar, ponajbolji svjetski igrač elektroničkog pikada osvojio je preostale dvije discipline, Cricket i parove te je sakupio ukupno 170 bodova i čvrsto zasjeo na vrh ukupnog poretka masters liste nakon odigranog prvog od ukupno četiri mastersa. U parovima mu je partner bio Krešo Kranjčina, legenda hrvatskog pikada koji se polako vraća u formu iz druge polovice devedesetih kada je žario i palio europskom pikado scenom, slično kao što to danas radi Krčmar. U finalu discipline Cricket međusobno su se sudarili Krčmar i Kranjčina, a nakon velike borbe slavio je mlađi Krčmar. Kranjčina je u sve tri discipline sakupio 126 bodova i nalazi se na drugom mjestu u ukupnom poretku, ispred trećeplasiranog Lešića sa 122 boda. U konkurenciji djevojaka Đurđica Delić je osvojila obje pojedinačne discipline, 501 MO i Cricket, a na putu do hat-tricka spriječila ju je najveća konkurentica Riječanka Vlasta Stankić. Stankić je zajedno s Vlatkom Lešić bila bolja u finalu discipline parova od Delić i njezine klupske suigračice Jasne Šegvić. Delić je tako sakupila ukupno 101 bod i zasjela na vrh ukupnog poretka masters liste.
U konkurenciji igrača druge kategorije očekivano je slavio odlični Šibenčanin Ante Vranjeka koji je u finalu pobijedio Ninu Barića iz Zadra. Barićevo srebro burno je proslavilo 20-ak Zadrana koji su doputovali u daleku Županju jer to je bila prva medalja za njihove igrače na hrvatskim mastersima. Da bude još slađe osvojena je u 2. kategoriji iako su Zadrani tek prošle sezone pokrenuli ligu i svi su igrači 3. kategorije.