Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Priredbe sad mogu i ispred Benje

24.09.2013. 22:00
Priredbe sad mogu i ispred Benje


Osnovna škola Šimuna Kozičića Benje može se pohvaliti s još jednim dijelom uređenoga školskog dvorišta. Radi se o 900 metara četvornih koji će biti korišteni za razrednu nastavu, ali i različite školske priredbe, pojasnio nam je školski pedagog Boris Colić, dodajući kako su glavni radovi sada već polako privedeni kraju. Navedeno će im pomoći u održavanju ionako već »prebukirane« nastave koja ide u tri smjene od kojih svaka broji 140 učenika.
– Već smo više godina inzistirali da se uredi taj dio kod nižih razreda, jer se radilo doslovno o zemlji koja je tamo bila i koju su djeca unosila u učionice. Prošle školske godine odobrena su sredstva da se to napokon uredi. Jedan dio nastavnog sadržaja sada možemo izvoditi i na tom prostoru vani, a tamo se mogu održavati i određene priredbe, sportske dječje igre i slično. Sada je to podignuto izgledom i funkcionalnošću na jednu višu razinu, kazao je Colić dodajući kako su sredstva pristigla iz Grada Zadra i ukupno je dodijeljeno oko 360 tisuća kuna, a u sklopu kojih je nanovo asfaltirano i školsko igralište.
Ove godine u Osnovnu školu Šimuna Kozičića Benje upisano je 158 prvašića što je na razini upisa iz prošle godine, no ipak za 20-25 učenika više nego prijašnjih godina, otkrio je Colić, upozoravajući i na ograničene kapacitete škole, spram sve veće populacije u tom dijelu grada.