Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Stižu nam najpopularnije bosansko-hercegovačke predstave

24.09.2013. 22:00
Stižu nam najpopularnije bosansko-hercegovačke predstave


Ova jesen u gradu Zadru po svemu sudeći bit će obojena tonovima smijeha. Naime, početkom listopada na Višnjik stiže Festival smijeha koji sa sobom donosi najgledanije bosansko-hercegovačke predstave koje kod naših susjeda broje gledanost i do 50 tisuća ljudi.
Radi se o ciklusu vrhunskih cabaret predstava i hit komedija iz regije koje će biti izvođene u dvorani 2., i projektom predviđenoj za takve manifestacije koja može primiti 700 ljudi, kazao je zamjenik direktora ŠC Višnjik Mirko Sičić na jučerašnjoj konferenciji za medije.
Novi prostor u gradu
Četiri predstave; »Ja, mahaluša«, »Cosa nostra«, »Ja, mahalac« i »Recept za bolji život« donosi udruga za kulturu i komuniciranje Kultivitis iz Splita čija predsjednica Marija Stančin je dodala kako će se one u sklopu Festivala smijeha moći vidjeti u tri grada – Splitu, Metkoviću i Zadru.
– Festival započinjemo upravo bosanskim humorom. Gledali smo koja su ostvarenja u regiji bila najpopularnija u zadnjih godinu dana i ovdje je riječ o četiri predstave koje su najveći hitovi na području regije. Dolaze nam četiri predstave iz Sarajeva, a kako znamo da publika voli sarajevski humor, vjerujemo da će biti pun pogodak, kazala je Stančin, izražavajući zadovoljstvo kako će njihov festival biti prvi koji će promovirati prostor u gradu:
– Novi prostor će biti svojevrstan pandan kazališnoj kući, jer pored kazališnog programa gradu kao što je Zadar potreban je prostor u kojem će se odvijati tzv. pučki teatar, kazala je Stančin, dodajući kako je riječ o komedijama, mahom glazbenima i kabaretskima koje su se u zadnjih godinu dana pokazale kao najveći hitovi, rasprodavši dvorane. Ovo im je prvo predstavljanje u Hrvatskoj.
Festival će se 4. listopada otvoriti s predstavom »Ja, mahalac«, hitu spisateljice Indire Kučuk-Sorguč koja je sam svojim bestselerom »Ja, mahaluša« u 2012. godini napravila uspjeh u Bosni i Hercegovini te najveću prodanost u toj zemlji. Nakon toga postavljena je i predstava »Ja, mahaluša« koja je ostavljena za zatvaranje Festivala smijeha 22. studenoga, a koja govori o mentalitetu bosansko-hercegovačke žene, muško-ženskim odnosima te svakodnevnim pričama. Predstava je proglašena najgledanijom svih vremena. Muška verzija priče »Ja, mahalac« svoju premijeru imala je u petom mjesecu ove godine i od tada ju je gledalo 40 tisuća gledatelja u cijeloj Bosni i Hercegovini, a u Sarajevu se traži karta više i rasprodana po tjedan dana unaprijed.
Karte po 50 i 60 kuna
– Vjerujemo da će upravo zbog toga biti idealna za početak festivala, kazala je Stančin. Sljedeći termin je predviđena dva tjedna kasnije s »Receptom za bolji život«, još jedne uspješne komedije, a tu je i »Cosa nostra«, duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem, zakazana za 7. studenoga.
– Riječ je o popularnim komadima koji će u ovim teškim vremenima svakako donijeti zabavu i smijeh za posjetitelje, obećala je Stančin.
Karte će se moći kupiti po cijenama od 60 i 50 kuna, ovisno o položaju sjedalica, i to u agenciji Aquarius te na blagajni dvorane na sam dan predstave.