Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Datković: Hajduk možemo pobijediti jedino zajedništvom

Autor: Drago Bajković

24.10.2008. 22:00
Datković: Hajduk možemo pobijediti jedino zajedništvom

Foto: Vedran SITNICA



Uz dužan respekt prema Hajduku nama su bodovi nužni i ne zanima nas previše to što i oni žele pobjedu kako bi se održali u borbi za prvaka s Dinamom. Uz pune tribine i podršku naših navijača koja će nam u nedjelju biti prijeko potrebna smatram da pobjeda nad Hajdukom nije nemoguća misija
Kako to obično biva petkom na Stanove se sjuri sedma sila jer je “na tapetu” konferencija za novinare. Uoči 12. kola Prve HNL u kojem Zadar dočekuje splitske “bile” atmosfera u redovima prvoligaša sa Stanova je na zavidnoj razini. Pobjeda nad Varteksom, pa zatim remi u Kranjčevićevoj, unijeli su toliko potreban mir s velikom dozom samopouzdanja i Zadrani, po onome što smo mogli zaključiti jučer, s nestrpljenjem očekuju nedjeljno poslijepodne u kojem neće imati nimalo lagan posao. Splićani žarko žele tri boda koji bi ih ostavili u borbi za prvaka, ali sigurno ne jače od Zadrana koji po svaku cijenu žele s dna prvoligaške ljestvice.
– Zahvalio bih se na početku svim novinarima zbog potrebnog mira koji nam je bio prijeko potreban u prethodnih desetak dana. Remijem u Kranjčevićevoj taj smo mir prenijeli i u pripremu dvoboja s Hajdukom što nam itekako olakšava posao – kazivao je jučer ujutro Ivica Datković na konferenciji za novinare.
Potom se kratko osvrnuo na prošlotjedni bod u Kranjčevićevoj.
– Zadovoljan sam kako je momčad odreagirala u toj utakmici. Vidjelo se da je pristup drugačiji, da se igrači odnose vrlo odgovorno prema svojim zadacima i to je moralo donijeti rezultat. Pritom mislim i na obrambene i na napadačke zadatke. Imali smo pet-šest stopostotnih prigoda i pomalo žalimo što nismo osvojili tri boda, ali također možemo biti sretni jer smo u 93. minuti mogli izgubiti i taj jedan bod.
Datković uopće nije dvojio koliko bi Zadru značila pobjeda nad Hajdukom.
– Želimo pobjedu nad Hajdukom. Uopće ne dvojimo koliko bi nam ta pobjeda značila i s bodovnog i s psihološkog aspekta. Uz dužan respekt prema Hajduku nama su bodovi nužni i ne zanima nas previše to što i oni žele pobjedu kako bi se održali u borbi za prvaka s Dinamom. Uz pune tribine i podršku naših navijača, koja će nam u nedjelju biti prijeko potrebna, smatram da pobjeda nad Hajdukom nije nemoguća misija. Naravno, uz puno pretpostavki koje moramo ispuniti.
Tada je Zadrov strateg pojasnio jedan dio tih pretpostavki.
– U ovome trenutku mogu obećati da ćemo se od prve do posljednje minute boriti s punim žarom kako bismo osvojili tri boda. Jedino na travnjaku možemo pokazati koliko želimo tu pobjedu. Mislim da smo se riješili nekih starih loših navika i u Kranjčevićevoj dokazali da jedino zajedništvom možemo pobijediti, ne samo Hajduk, već i sve ostale momčadi u Prvoj HNL.
Nekoliko rečenica Datković je kazao o pripremi utakmice s Hajdukom.
– U pravilu ne obaziremo se previše na suparnika, ali itekako dobro znamo koje su slabe strane, a koje dobre svakog našeg sljedećeg protivnika, pa tako i Hajduka. Njihove adute moramo “ukočiti” i spriječiti da nam stvaraju probleme, a loše moramo znati iskoristiti kako bismo uspjeli naći put do njihovih vrata. Recept iz Kranjčevićeve ostaje isti, brza transformacija iz obrane u napad i kojoj želim da najmanje tri ili četiri, pa čak i pet igrača, stižu pred vrata suparnika i prijete njihovom vrataru. Znat ćemo odgovoriti na svaku varijantu kojom nam se Hajduk suprotstavi.
Datković sastav čuva do pred sam početak utakmice.
– Sastav uvijek izdiktiram tek pred početak utakmice i tako će biti i ovaj put. Imam slatke brige jer su svi zdravi i bit će u konkurenciji za “bile”. Manje ozljede imali su Ljubičić, Batkoski i Milin, ali su ih sanirali. Također se u konkurenciju vraćaju Puljić i Pletikosić. U svakom slučaju od svojih igrača očekujem da protiv Hajduka ostave srce na terenu i uopće ne dvojim da će to u nedjelju i učiniti – kazao je na kraju “presice” Ivica Datković.