Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Napokon, već je bilo vrijeme

24.10.2010. 22:00
Napokon, već je bilo vrijeme


Ovaj uspjeh protiv dragovoljca donio nam je malo samopoudanja i mir, i sada se moramo dobro pripremiti za ovu utkmicu koja slijedi. Ta nam je pobjeda protiv Splita jako potrebna i sve ćemo učiniti da do nje dođemo, i pomalo krenemo prema sredini prvoligške ljestvice – kazao je Zebić
I to se moralo dogoditi. Nogometaši Zadra došli su do prve gostujuće pobjede u ovome prvenstvu. U petak su na stadionu u Kranjčevićevoj pobijedili posljednjeplasirani Hvatski dragovoljac i osvojili tri vrlo vrijedna boda. Da stvar bude bolja pobjeda prvoligaša sa Stanova na kraju je bila poprilično uvjerljiva. Postigli su čak četiri zgoditka i to četiri različita strijelca (Santini, Banović, Mršić i Ćurjurić) što je još jedan veliki plus za Zadrane. Već u prvome poluvremenu Zadar je vodio 2:0, da bi u nastavku domaćini smanjili na 2:1, ali završnici utakmice s još dva goditka trasiran je put prema pobjedi gostujuće momčadi. Zadrov strateg Dalibor Zebić bio je jako zadovoljan, a kako i nebi kada su osvojeni prvi gostujući bodovi.
– Hvala Bogu, već je bilo vrijeme da i mi nešto donesemo s jednog gostovanja – bila je prva Zebićeva reakcija kada smo ga nazvali u nedjelju ujutro
Odlično otvaranje
– Sve nam je u Kranjčevićevoj krenulo onako kako smo priželjkivali. Od prve minute preuzeli smo inicijativu, a naš vezni red diktirao je igru na sredini terena. Stvarali mo prigode i onda su, najprije Santini, pa onda i Banović, donijeli vodstvo od 2:0 u prvom poluvremenu.
Nakon toga bilo je lakše igrati, ali ipak nakon pet minuta drugog dijela dragovoljci su smanjili.
– Nakon jedne neopreznosti u obrani, domaćini su iz kornera smanjili zaostatak. Unijelo je to određenu nervozu u naše redove, međutim nastavili smo stvarati prilike i držati igru u našim rukma. To nam je donijelo i treći zgoditak koji je postigao Mršić nakon čega je sve bilo riješeno. Na kraju je zabio još i Ćurjurić čime je ova pobjeda visoko izražena. Ipak moram naglasiti, mi nismo momčad sastavljena od “killera” i u svakoj utakmici morat ćemo se itekako pomučiti da bi stigli do pobjede.
Prije utakmice u Kranjčevićevoj priželjkivli ste maksimalnu borbenost i koncentraciju svoje momčadi i da napokon vi budete ti koji će prvi doći u vodstvo. To se i obistinilo.
– Istina je tražio sam to od svoje momčadi i to je ona na kraju i ispunila. U nekoliko prethodnih utkmica igrali smo s momčadima podjednake kvalitete kao što smo mi i redovito smo odlazili podvijena repa. Ovoga puta smo igrali s momčadi od koje smo jači, ali to je trebao pokazati na travnjaku. Uspjeli smo i mogu čestititi svojim igračima. Također smo prvi došli u vodstvo, ali smo isto tako znali da nismo od onih koji mogu sačuvati tih 1:0, pa smo nastavili u istom ritmu. I iz ove takmice se vidi da kada igraš srcem to biva nagrađeno.
U Kranjčevićevoj su nakon dužeg izbivnja zbog ozljeda zaigrali Skočibušić, Terkeš i Ćurjurić, a ovaj potonji čak je zabio i zgoditak u dvije minute koliko je proveo na terenu.
Oporavljeni trojac
– Naravno to je dobitak je taj nam trojac itekako nedostaje ove jeseni. Zna se da nemamo veliki fond igrača i svaki igrač nam puno znači. Skočibušić je odigrao cijelu utakmicu dok su Terkeš i Ćurjurić dobili prigodu u samoj završnici. I Ćurjurić je u tih par minuta bio strijelac.
Slijedi domaći ogled sa trećeplasiranim Splitom na Stanovima. Za očekivati je tešku utakmicu.
– Split ima odličnu momčad i to dokazuju njihovi rezultati ove jeseni. Istini za volju u posljednja dva kola ni njima ne ide. Najprije su uvjerljivo poraženi od Šibenika na Šubićevcu 3:0, a u subotu su na svom terenu remizirali s Interom 1:1. Međutim, to nama ništa ne znači jer smo svjesni da ćemo svaku utakmicu morati rovariti da dođemo do pobjede. Ovaj uspjeh protiv dragovoljca donio nam je malo samopoudanja i mir, i sada se moramo dobro pripremiti za ovu utkmicu koja slijedi. Jer, ta nam je pobjeda jako potrebna i sve ćemo učiniti da do nje dođemo, i pomalo krenemo prema sredini prvoligške ljestvice – kazao je na kraju razgovora Zebić.


Izmjena Ćurjurić Mršić


Kao zanimljivost s utakmice protiv Hrvatskog dragovoljca izdvojeno da je Mršić tražio da ga se zamijeni nakon što izvede slobodni udarac, ali trener Zebić to nije dozvolio i izvšio je najavljenu izmjenu Ćurjurićem. Iz tog slobodnjka upravo je Ćurjurić povisio na 4:1.
– Istina, Mršić je molio da ga ostavim u igri samo da izvede još taj slobodnjak, ali zamjena je bila najavljena i nisam to dopustio. Ispada da sam pogodio jer je Ćurjurić pogodio iz tog slobodnjaka. Dogodilo se da sam pogodio, iako tko je mogao znati da će Ćurjurić pogoditi. Mršić je odigrao odlično u Kranjčevićevoj, a uz to smo još dobili Ćurjurića koji je ovim zgoditkom sigurno dobio na samopouzdanju.




Treći žuti Santinija


Ipak, dogodio se i jedan mali kiks, strijelac prvog zgoditka u Kranjčevićevoj Ivan Santini zaradio je treći žutu karton nakon proslave zgoditka u kojem je navukao dres preko glave. U najmanju ruku nesretno i nespretno.
– Nažalost radi se o trećem žutom kartonu i Santini neće mći igrati u vrlo važnoj utakmici protiv Splita. Samo ću reći vrlo nepotrebno. Ovako ćemo morati nedovoljno oporavljenog Terkeša ubaciti od prve minute u igru jer nam je on jedina rspoloživa špica. Pa koliko izdrži, makar 50-60 minuta