Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Davorka je zadarski Balić

24.10.2011. 22:00
Davorka je zadarski Balić


Balić je ubacila 28 koševa uz 72% ubačaja, četiri skoka, tri asistencije i isto toliko blokada


Nakon utakmice drugog kola A-1 lige, u kojoj su košarkašice Zadra uspjele upisati prvo ovosezonsko slavlje, trenerica domaćih Marija Mazija nije bila zadovoljna igrom svog sastava. Imala je razloga. “Bijelo-plave” nisu u dvoboj s Agramom ušle odlučne pokazati da mogu više od sivilom obojane prošlotjedne premijere, već su poluvrijeme za zaborav iz susreta s Jollyjem dobrim dijelom reprizirale i u uvodu ogleda sa Zagrepčankama. Premda je Agram kvalitetom daleko inferiornija ekipa od šibenske, dojam je bio da su ga Zadranke u prvom poluvremenu dočekale s podjednakim respektom. Dopuštale su Nini Premasunac i Veri Šarić dominaciju u reketu, na svojoj i na suprotnoj strani, dok im je za realizirane ubačaje (zicere) često trebalo i nekoliko pokušaja. Dolazile su izabranice Marije Mazije do izrađenih prilika za otvoreni šut, no od njih nisu imale velike koristi u prvih 20 minuta. Tek u nastavku ponudile su bolje izdanje: angažiraniji pristup s većim brojem skokova (napadačkih posebno) i nešto boljim postotkom šuta pomogao im je da u samo nekoliko minuta treće četvrtine pokucaju na vrata prvog slavlja u sezoni. Premda se činilo da će im se ona sredinom posljednje četvrtine zalupiti pred nosom, u završnici su se ponovno digle te zaslužile pobjedu.
Je li bilo propusta Zadranki u susretu s Agramom? Naravno. No potrebno je naglasiti i pozitivne strane ove utakmice, odnosno ne zaboraviti da je domaća ekipa ta koja je na kraju uzela puni plijen. Nije li to bio njen primarni cilj?
S te strane, ispit su uspješno apsolvirale, a vrijedi istaknuti i igru koja je u drugom poluvremenu nagovijestila da bi “bijelo-plave” u nastavku prvenstva mogle imati više od tek epizodne uloge, bez obzira što je liga ove sezone jača, a Zadar slabiji. Antonia Erslan, Lara Nikpalj, Lara Majstorović i Josipa Sesar znale su potegnuti kada je bilo najpotrebnije, dok je domaću publiku, a vjerujemo i Maziju, zasigurno obradovala partija koju je pružila Davorka Balić. Od ove sezone nova razigravačica Zadra već se u drugoj utakmici nametnula kao potencijalni lider ekipe. Njeni su argumenti bili: 28 koševa uz 72% ubačaja, četiri skoka, tri asistencije i isto toliko blokada. Jedina mrlja u statistici bile su joj izgubljene lopte (5), no u reviji pogrešaka griješila je najmanje. Još je prerano govoriti da je Zadar dobio novu Inu Marin, ili da je cijeli sastav na dobrom putu, međutim, činjenica je da su Mazijine igračice u nedjelju napravile važan prvi korak. A on je, kažu, često i najteži.


A-1 LIGA KOŠARKAŠICA




Rezultati 2. kola: Zadar – Agram ZG 71:61, Medveščak – Rockwool Pula 74:70, Studenac Omiš – Croatia 2006 76:68, Novi Zagreb – Dubrava 90:42, Jolly JBS – Gospić CO 48:78, Pleter slobodan.
Gospić CO, Novi Zagreb, Medveščak 4, Rockwool Pula, Jolly JBS, Zadar 3, Studenac Omiš, Croatia 2006, Agram Zg, Dubrava 2, Pleter 1
 U 3. kolu (29./30. listopada) igraju: Rockwool Pula – Zadar, Agram-ZG – Jolly JBS, Croatia 2006 – Pleter, Dubrava – Studenac Omiš, Gospić CO – Novi Zagreb, Medveščak slobodan.