Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

“Idem po bombu! Vidit ćete vi tko sam ja i s kim imate posla!”

24.10.2011. 22:00
“Idem po bombu! Vidit ćete vi tko sam ja i s kim imate posla!”


Školski kolega ga je uspio odgovoriti od daljnjih prijetnji te su sakrili bombu 100-tinjak metara dalje od ulaza u Arsenal ispod “pitara” s cvijećem. Mladićev školski kolega je nedugo potom sam izašao iz Arsenala, uzeo bombu, otišao do rive i bacio je u more


Zbog nedolaska pozvanih svjedoka, ali i nekih dokaznih prijedloga optužbe i obrane, jučer je na Općinskom sudu u Zadru odgođeno suđenje 19-godišnjem Mihovilu Š. koji je optužen jer je na svojoj maturalnoj zabavi početkom lipnja ove godine u Arsenalu pijan, prijetio bombom.
Riječ je o bivšem učeniku zadarske Privatne gimnazije s pravom javnosti koji je nakon ovog incidenta bio uhićen, priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru te je potom proveo i gotovo dva mjeseca u pritvoru Istražnog centra zbog opasnosti od ponavljanja djela te opasnosti od utjecaja na svjedoke.
Nesretni događaj koji je očito cijela jedna generacija maturanata zadarske Privatne gimnazije, uključujući i profesore te ravnatelja Nikicu Simića, nekako uspjela “zataškati”, ipak je procurila u javnost mjesec i pol kasnije, sredinom srpnja kada je i objavljena u novinama.
Naime, prema optužnici općinskog državnog odvjetništva “kobna” zabava maturanata Privatne gimnazije održala se 7. lipnja ove godine. Te noći između ponoći i 1 sat došlo je najprije do svađe, a potom i fizičkog sukoba između zaposlenika Arsenala i Mihovila zbog rasvjete u klubu, pa je i zaštitar bio prisiljen intervenirati kako bi se mladić smirio. Mladića je izveo vani, a on je pri izlasku i zaposleniku i zaštitaru zaprijetio riječima: “Idem po bombu, pa ću se vratiti. Vidit ćete vi tko sam ja, što sam i s kim imate posla!”.
Nakon toga se vratio s bojevom ručnom bombom M75 i došao do ulaznih vrata Arsenala, no bila su zaključana. Mladić je držeći bombu u ruci, prema optužnici, prijetio u pravcu Arsenala i pozvao zaposlenika s kojim se prethodno “zakačio” da izađe vani ponavljajući kako se on neće “s njim zaje….”.
Iz kluba je tada izašao i uspio ga smiriti jedan školski kolega. Odgovorio ga je od daljnjih prijetnji te ga uspio udaljiti 100-tinjak metara dalje do jednog velikog “pitara” s cvijećem ispod kojeg su sakrili bombu i vratili se u dvoranu.
Mladićev školski kolega je nedugo potom sam izašao iz Arsenala, uzeo bombu, otišao do rive i bacio ju u more.
Suđenje protiv mladog Zadranina se nastavlja krajem studenog kada će se pred sutkinjom za mladež Općinskog suda u Zadru koja vodi ovaj slučaj, Anom Zrilić, saslušati i ispitati svjedoci te provesti još neki dokazni prijedlozi.
Mladić se sada brani sa slobode.