Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Četiri tenora Zadranina pjevaju 8. prosinca

24.10.2016. 22:00
Četiri tenora Zadranina pjevaju 8. prosinca


Đani Stipaničev, Marko Pecotić, Marko Škugor i Vladimir Garić okupljeni u kvartet Četiri tenora nastupit će uskoro i pred zadarskom publikom. Njihov koncert zakazan je u Arsenalu za 8. prosinca.
Svojim vrhunskim izvedbama i mediteranskim šarmom, nevjerojatnom brzinom osvojili su publiku diljem Hrvatske te se za njihov koncert uvijek traži karta više. Zbog iznimno velikog interesa koji je publika pokazala za Tenorima, nakon ljetne turneje po obali, osim u Zadru slijede njihovi veliki koncerti u Rijeci 29. listopada i Puli.
Uz pratnju pridruženog člana maestra Jurice Karuze, koji ih na svim koncertima prati na klavijaturama, Četiri tenora su za zadarski Arsenal pripremili pjesme poput “Golubova” Ive Robića, Oliverove “Cesarice” i Cocine “Vilo moja”, ali i ariju “Nessun Dorma” te klasike kao što su “Funiculi Funicula” i čuvena “Chitarra Romana” .
Četiri tenora čine publici već dobro poznati pjevači koji se mogu pohvaliti ponajboljim glasovima na našoj estradi. Marka Škugora publika je prvi put upoznala 2013., kada je kao član “Klape s mora” Hrvatsku predstavljao na Eurosongu, nakon čega je krenuo u solo karijeru i nedavno izdao svoj prvi album ˝Dalmatinska vilo˝. Kritičari ga zovu najboljim mladim tenorom i hrvatskim Joseom Carrerasom.
Ljubitelji dalmatinske pjesme dobro poznaju Đanija Stipaničeva, izvođača impresivnih vokalnih sposobnosti, po potrebi i stand-up komičara, zvijezdu domaćih rock opera i mjuzikala te vrhunskog glumca zagrebačkog kazališta “Komedija”.
Marko Pecotić Peco član je splitske klape Iskon, a vrlo uspješno je neko vrijeme plivao i solo vodama. Briljirao je izvodeći uvodnu špicu popularne serije ˝Larin izbor˝, pjesmu ˝Samo ljubav ostaje˝ koja je postala veliki hit. Uz Đanija, glavni je i odgovorni za nasmijati publiku između pjesama.
Prvi tenor kaštelanske klape “Cambi” Vladimir Garić, osim na glazbenoj sceni, već neko vrijeme polako i nenametljivo gradi i kazališnu karijeru. Za sada djeluje kao vanjski suradnik zbora Opere HNK Split te kao solist nastupa u operi “Nikola Šubić Zrinjski” u ulozi Lovre Juranića.
Dalmatinski slavuji, kako ih od milja zovu, nigdje publiku nisu ostavili ravnodušnom. Svi koji su ih čuli slažu se da je riječ o izvođačima svjetskog kalibra te je stoga glazbeni spektakl u Arsenalu neminovan.