Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Primorac dočekuje Zmaja, Zadar u Opuzenu

24.10.2016. 22:00
Primorac dočekuje Zmaja, Zadar u Opuzenu


I Zadar i biogradski Primorac bili su uspješni u 11. kolu Treće HNL jug. Zadrani su na svojim Stanovima uz ponešto muke i ne baš bajnu igru uspjeli ostvariti svoj primarni cilj. Zgodicima Vlatka Blaževića i Josipa Bilavera momčad Josipa Butića napravila je ono što se od njih i očekivalo, uknjižila na svoj konto tri vrijedna boda. A Primorac.
Treba li uopće nešto dodavati činjenici da Biograđani iza sebe imaju seriju od četiri uzastopne pobjede koje su uslijedile nakon odlične predstave i remija sa Zadrom na Stanovima? Nakon što su redom pred Primorcem “padali” Jadran LP, Zmaj (B) i Val, i OSK je na svom travnjaku morao “izvjesiti bijelu zastavu”. A kakav je to preokret samo bio. OSK je do 63. minute vodio rezultatom 2:0, da bi ulaskom u igru Željka Malčića i Luke Vodopije ta dva igrača s tri pogotka u 86. minuti (drugim golom Malčića) donijeli potpuni preokret. Stoga i ne čudi podatak da je Primorac čak na ljestvici i preskočio Zadar, sada su osmoplasirani sa 17 osvojenih bodova, jednim više od momčadi sa Stanova koja je s bodom manje na 9. mjestu.
– Naravno da sam prezadovoljan pobjedom nad OSK-om i načinom na koji smo do nje došli. Čestitam svojim igračima na velikom trudu i fantastičnim rezultatima – kazivao je jučer Zoran Slavica, trener biogradskog Primorca.
Zoran Slavica i njegovi igrači nemaju puno vremena za uživanje u ovim pobjedama jer ih već danas očekuje domaći ogled s Zmajom iz Makarske, trenutačno posljednjeplasiranom momčadi Lige.
– Tako je to u nogometu, kada jedna utakmica završi, već se počinje razmišljati o sljedećoj. Smatram da Zmaj iz Makarske po kvaliteti momčadi ne zaslužuje biti na posljednjem mjestu. Moramo biti maksimalno oprezni, ne smijemo pomisliti da ćemo tu utakmicu lako riješiti u svoju korist. Svako opuštanje moglo bi nas skupo koštati. Vjerujem u svoje igrače i smatram da će i u ovu utakmicu ući maksimalno motivirani i borbeni. Naravno, cilj nam je pred svojom publikom u Biogradu doći o još jedne pobjede u nizu – kazao je u telefonskom razgovoru trener Slavica.
Njegov kolega na klupi Zadra Josip Butić imat će sa svojom momčadi još teži zadatak u Opuzenu. Neretvanac je dugo vremena bio vodeća momčad Lige ili najbliži pratitelj Hajduka II, a onda su nanizali nekoliko lošijih rezultata.
– Uz Hrvace gostovanje u Opuzenu kod Neretvanca je sigurno jedno od težih utakmica na strani. Neretvanac je dugo vremena bio u samom vrhu ljestvice Treće HNL jug, a onda su u posljednje vrijeme imali nekoliko kikseva. Sigurno će se sada protiv nas pokušati vratiti u pozitivan ritam i ostvariti pobjedu. Nadam se samo da glasna publika koju ima Neretvanac na svom travnjaku i suci, neće imati negativan utjecaj na naše mlađe igrače. Inače, ne vidim razloga da se naš pozitivan niz ne nastavi i u ovom dvoboju.