Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Labudica nije bila u Erlićevom vlasništvu

Autor: Marija Knežević

24.11.2008. 23:00
Labudica nije bila u Erlićevom vlasništvu

Foto: Filip BRALA



Na Općinskom sudu u Zadru pred Sudskim vijećem kojim predsjeda Hrvoje Visković, jučer je nastavljeno suđenje Kristijanu Kolovratu (36) iz Zagreba, Željku Erliću (41) iz Tinja, Draženu Adžiću (44) iz Biograda i Daliboru Mitroviću iz Zadra koji se terete zbog čak tri kaznena djela. Riječ je o poticanju na samoubojstvo, iznudi, lihvarskom ugovoru i prijevari, zbog čega je samoubojstvo počinio Ilija Ićo Mitrović.
Dražen Adžić nije se pojavio na sudu, pa su umjesto njega ispitana dva svjedoka obrane. Andrija Mikulić (52) iz Raštana Donjih svjedočio je kako je na kući Dalibora Mitrovića od travnja do 24. lipnja 2007. godine izveo radove na stubištu i krovu, za koje je od Mitrovića dobio ukupno 40 tisuća kuna “na ruke”, u nekoliko rata.
Ante Mitrović (27) iz Raštana Gornjih ispričao je kako ga je prvi rođak Dalibor Mitrović u ožujku ili travnju 2007. godine nazvao i rekao da je kupio “labudicu” od Željka Erlića, a on ju je samo preuzeo, odnosno otkačio od kamiona, i ne sjeća se tko ju je dovezao. Oba svjedoka su inače, u srodstvu s Daliborom Mitrovićem.
Odvjetnik Željka Erlića, Filip Brdar dokumentom je demantirao dio pisma pokojnog Ilije Mitrovića kojim ovaj tvrdi kako je Željku Erliću isplatio bager, a koji se i dalje vodi na Erlićevo ime. Dokument svjedoči kako je bager u vlasništvu TO “Toni”, a ne u Erlićevom vlasništvu te je predložio ukidanje pritvora Željku Erliću. Obrana je potom,odustala od zahtjeva za grafološkim vještačenjem.
Suđenje se nastavlja 17. i 19. prosinca kada se očekuje vještačenje prometnog vještaka Ivana Bedenikovića, a obrana je najavila i pozivanje još jednog svjedoka – Željka Milića iz Zagreba.