Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pao Beograd, Poštar pozvonio samo dvaput

Autor: Viktor Bogut

24.11.2008. 23:00
Pao Beograd, Poštar pozvonio samo dvaput

Foto: Filip BRALA



Ždrijeb nas definitivno nije mazio. U prvom kolu smo dobili Srbe, a u drugom ćemo, ukoliko prođemo, igrati protiv Nijemaca ili Slovaka – kazao je igrač Zadra Branislav Bogdanović
Mnogo dobroga donio je vikend kuglačima Zadra. Prvo su u subotu s 8:0 deklasirali Beograd u prvoj utakmici 1. kola Europske lige, da bi dan kasnije, teže nego se očekivalo, došli do pobjede nad splitskim Poštarom u 9. kolu domaćeg prvenstva.
Beograđani su u Zadar došli s nadom da bi u Mocirama uspjeli izvući pozitivan rezultat. Istini za volju imali su se tome i pravo nadati, budući da im se roster sastoji od niza kvalitetnih igrača, juniorskih i seniorskih reprezentativaca Srbije i bivšeg svjetskog prvaka. Što je najironičnije Srbi i nisu odigrali loše. Pet od šest igrača rušili su (dobrano) preko 600 drva, a opet izgubili. To dovoljno govori o tome kako su Zadrani odigrali. Bez greške. Svi do jednoga.
– Teško da ćemo ponoviti ovakvu utakmicu. Ovo je zaista bilo fantastično. Prosjek koji smo ostvarili od 640 drva je odličan. Odlično nam je legla nova kuglana – govorio je trener Zadra Šime Mijolović nakon utakmice. Zadrani u Beograd idu s maksimalnom prednosti i gotovo je nevjerojatno očekivati da će Srbi u uzvratu dobiti svih šest utakmica, a pri tom ostvariti i razliku u drvima koja bi mogla kompenzirati zaostatak iz prve utakmice. Stoga bi uzvrat ipak trebao biti samo formalnost. Slobodno se može reći da je Zadar u prvoj utakmici izborio četvrtfinale, gdje će ga očekivati bolji iz dvoboja između njemačke Victorije Bamberg i slovačke Podbrezove, starih poznanika zadarske momčadi. No, Zadrani se navjerojatnije neće susresti sa Slovacima, budući da su njemački igrači u prvoj utakmici u gostima slavili s 6:2.
– Ždrijeb nas definitivno nije mazio. U prvom kolu smo dobili Srbe, a u drugom ćemo, ukoliko prođemo, igrati protiv Nijemaca ili Slovaka – kazao je igrač Zadra Branislav Bogdanović. Iako Victoria nije prvak, već viceprvak Njemačke, po kvaliteti se mogu svrstati u sam vrh svjetskog kuglanja.
– Nema tu neke prevelike razlike između prve i druge momčadi u Njemačkoj. Strašno jaki protivnici. Očekivao sam da će Slovaci pružiti jači otpor – dodao je Bogdanović.
Što se tiče domaćeg prvenstva, Poštar se pokazao kao jak protivnik. Poveo je 2:0, no tada su se Zadrani trgnuli i okrenuli rezultat. Na kraju su slavili sa 6:2 i održali se na diobi prvog mjesta prvenstvene ljestvice.


 PRVA KUGLAČKA LIGA


Rezultati 9. kola: Zadar – Poštar 6-2 (3719-3660) Kandit Premijer – Medveščak 7:1 /3492 – 3372), Klek – Ogulin 3:5 (3547 – 3568), Bjelovar – Novska 3:5 (3541 – 3568), Zaprešić – Zanatlija 6:2 (3554 – 3445). Adrianoen – Konikom Osijek igraju 27.11.
Zadar i Kandit Premijer 14, Novska 13, Konikom Osijek (-1) 12, Grmoščica 10, Poštar 9, Zaprešić i Adrianeon (-1) 8, Zanatlija 7, Bjelovar i Medveščak 4, Klek 3.
Parovi idućeg kola: Zadar – Zaprešić, Konikom Osijek – Zanatlija, Novska – Poštar, Grmoščica – Bjelovar, Medveščak 1958 – Klek, Adrianeon – Kandit Premijer.