Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ostati na istom kolosijeku

Autor:

24.11.2009. 23:00
Ostati na istom kolosijeku

Foto: Vedran SITNICA



U sportskoj terminologiji često se spominju “ili jesi, ili nisi utakmice”. Otprilike tako mogla bi se opisati i dva za Zadrane predstojeća ispita
Iza zadarskih rukometaša još je jedno uspješno apsolvirano gostovanje. Standardno neugodni Trilj već pomalo prelazi u zaborav, dok se Paleka i društvo istovremeno okreću jednoj od najtežih utakmica prve polovine prvenstva. Naime, u subotu u Mocire dolazi momčad Senj-Wallenborna, uz Slad i Goricu, izravnog konkurenta za naslov jesenskog viceprvaka.
Kako su pobjede Senja i Gorice u susretima s Prelogom, odnosno Slatinom, bile samo pitanje gol razlike, bodovna distanca između Zadra i pratnje i nakon 10. kola ostala je nepromijenjena. Rukometaši iz Mocira u sljedećem dvoboju imaju priliku da iz utrke za drugo mjesto izbace barem jednog od pretendenata iz gornjeg doma ljestvice. Sadašnji bod prednosti pretvorio bi se tako u tri (Zadar je drugi sa 16, a Senj četvrti s 15 bodova), dok je za očekivati da će Gorica slaviti u domaćem srazu s Đakovom. Crikvenica je također izvjesni pobjednik u gostujućoj utakmici sa Solinom pa bi se u tom slučaju na vrhu tablice našle tri momčadi koje će slične pozicije najvjerojatnije zadržati do samog kraja Dukat prvoligaškog nadmetanja. Ne smijemo zaboraviti niti “zlatnu sredinu” gdje se nalaze Arena, Ivančica i Županja. Radi se o kvalitetnim i dobro posloženim momčadima pa ne bi bilo neočekivano da do kraja prvenstva mnogima pomrse račune. Na žalost Zadrana, za potvrdu drugog mjesta morat će savladati najopasniju od tri spomenute momčadi – pulsku Arenu. Istrani su pred početak lige slovili za jednog od najozbiljnijih putnika u Premijer ligu, što znači da Slad ne bi smjela zavarati njihova trenutačna peta pozicija. Pošto gostovanje kod Arene slijedi odmah nakon ogleda sa Senjom, može se reći da maćehinski raspored s početka prvenstva opet nije mazio Zadar Slad.
U sportskoj terminologiji često se spominju “ili jesi, ili nisi utakmice”. Otprilike tako mogle bi se opisati i dva za Zadrane predstojeća ispita. Momčad koja jasno ističe kandidaturu za naslov prvaka ili barem drugo mjesto, treba se potvrditi upravo u ovakvim susretima. Igračka kvaliteta Palekinih rukometaša nedvojbena je, atmosfera u momčadi također je na visokoj razini, iza Slada je i osam pobjeda, međutim, poraz iz jednog od dva spominjana susreta podosta bi ih udaljio sa željenog kolosijeka. Zaobići Senj i Arenu pa onda protiv Slatine proslaviti kraj polusezone – rasplet je s kojim bi se složili (malobrojni) zadarski prijatelji rukometa.