Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bajlo: Vjerovao sam u ove igrače

24.11.2010. 23:00
Bajlo: Vjerovao sam u ove igrače


U svakom slučaju želja nam je, a smatramo je realnom, osvojiti četiri boda u te dvije utakmice. I otići posve mirni na zimsku stanku, kazao je Bajlo


Obično se sportskog direktora Josipa Bajla zove kada su “na tapetu” neki problemi. Ovoga puta odlučili smo ga nazvati u trenutku kada je Zadar u pozitivnoj seriji i to ne bilo kakvoj. U pet utakmica Zadrani su ostvarili četiri pobjede, što ih je lansiralo na osmo mjesto prvoligaške ljestvice. Dvanaest bodova od ukupno 15 koliko se moglo osvojiti svakako je učinak vrijedan svake pohvale. Ali nije bilo tako na početku prvenstva kada je Zadar odmah upao u društvo s dna ljestvice.
– Došlo je vrijeme da i nama krene. Netko će reći napokon, a ja ću reći da sam znao kako će se nešto ovako dobro i dogoditi – odlično raspoložen bio je šjor Bepo kada smo ga dozvali na mobitel jučer ujutro.
– I kada smo gubili, i tavorili pri dnu ljestvice govorio sam da to nije realno stanje stvari i da nas mora krenuti. I nisam to govorio bez veze, već na temelju argumenata. Osoba sam koja je vrlo često s igračima, stalno s njima na putovanjima, a ne zaboravite da sam veći dio priprema u Moravskim toplicama, također, proveo s njima. Upravo iz tog razdoblja seže moj optimizam. Vidio sam na tim pripremnim utakmicama da ova momčad ima kvalitetu i snagu, čak su me znali i iznenaditi po tom pitanju. Zato sam u trenucima kada gotovo nitko nije vjerovao u njih svima govorio da će se ova momčad izdignuti. Ne kažem da je selekcija napravljena perfektno, ali smatram da je napravljena vrlo kvalitetno. I znao sam da na trenutke individualno ovi igrači ne daju ono što bi objektivno mogli dati. I to se dogodilo sada u ovom nizu, četiri pobjede u pet kola veliki je rezultat.
Bajlo je naglasio kako razlog lošijih rezultata s početka prvenstva leži i u činjenici da su neki važni igrači bili ozlijeđeni.
– Mi smo mlada momčad koja je većim dijelom potekla iz vlastitog kadra. Znali smo da treba vremena da se svi uklope u nove režime i uopće naviknu igrati Prvu ligu. Uz to imali smo velikih problema s ozljedama. Tri vrlo važna igrača veći dio jesenskog dijela prvenstva nisu bili u konkurenciji zbog ozljeda. Želimir Terkeš je jedan od najiskusnijih u našem sastavu, a morao je na operaciju trbušnog zida. Slično je bilo i sa Stjepanom Skočibušićem koji je stup naše obrane. Uz to nije bilo ni najbolje ocijenjenog igrača Zadra u prošlom prvenstvu Ivana Ćurjurića koji donosi kreaciju u našu igru. Sada, kada se taj trojac vratio na travnjak odmah se osjetio pomak i ne treba previše čuditi da smo ušli u ovu pozitivnu seriju rezultata.
Svi se nadaju da ta serija sada neće stati, ostala su još dva kola do kraja jesenskog dijela prvenstva.
– Nikako ne želimo tu stati. Trenutačno smo osmoplasirani i ni na kraj pameti nam nije kompromitirati sve dobro što smo napravili u nekoliko posljednjih kola. Pred nama su dvije vrlo važne i teške utakmice. Najprije putujemo u Karlovac i to pomalo hendikepirani jer nam neće biti kartoniranog Terkeša, te ozlijeđenog Ježine. Bez obzira na to vjerujem da u najmanju ruku možemo ostati neporaženi u gradu na četiri rijeke, a ako se ukaže pokoja prigoda možemo možda čak i do pobjede. Nakon toga nas na Stanovima očekuje Slaven Belupo koji se evidentno diže. Vidi se to i po tome kako su deklasirali Zagreb u Kupu. U svakom slučaju želja nam je, a smatramo je realnom, osvojiti četiri boda u te dvije utakmice. I otići posve mirni na zimsku stanku – optimističan je na kraju razgovora bio Bajlo.


 SEDMORICA S DVA ŽUTA KARTONA




Kao što je poznato pravo nastupa protiv Karlovca zbog tri žuta kartona nema Želimir Terkeš. Interesantno je pogledati koji igrači Zadra imaju po dvije javne opomene koje bi ih u slučaju žutog kartona u Karlovcu mogle koštati prava nastupa protiv Slaven Belupa. To su Josip Bilaver, Marin Con, Ivan Ćurjurić, Marko Gospić, Jure Jerbić, Antonio Mršić i Perica Šare.