Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

HSP Dr. Ante Starčević neće ni sa SDP-om ni HDZ-om

24.11.2010. 23:00
HSP Dr. Ante Starčević  neće ni sa SDP-om ni  HDZ-om


HSP Dr. Ante  Starčević Zadar neće koalirati  niti s HDZ-om niti sa SDP-om  u mjesnim odborima Voštarnica i Bili brig. To nam je potvrdio predsjednik gradske organizacije ove stranke dr. Damir Biloglav.
– Postavljamo se na način kojeg možda ne očekuje ni jedna  ni druga strana. Zbog malog  broja glasova koje smo osvojili,  bilo bi nekorektno da mi  odlučujemo tko će imati većinu  u tim vijećima mjesnih odbora.  Bilo bi najpametnije da se  HDZ i SDP, stranke koje su  osvojili najviše glasova, dogovore, a mi ćemo im ako treba  pomoći u svemu, rekao je Damir Biloglav.
Biloglav je dodao da bi najpoštenije bilo da se HDZ i SDP  dogovore da na vlasti budu pola  mandata jedni, a pola drugi.  Time bi ove stranke biračima  jasno pokazale u čemu se razlikuju.
Isti stav na Bilom brigu zauzela je i Stranka hrvatskog zajedništva. Njezin vijećnik i  predsjednik županijske te gradske organizacije Miljenko Marić rekao je da vlast u MO Bili  brig prepušta dogovoru između  HDZ-a i SDP-a, tj. strankama  koje su polučile najviše glasova  s time da HDZ ima 3, a koalicija SDP-HNS-DSU 4 glasa.
Slično razmišlja i izabrani vijećnik HČSP-a Ivica Obad. Ovaj  nekad poznati košarkaš Zadra  kaže da njegova stranka neće  pristati na uvjetne koalicije pa  Bilom brigu najvjerojatnije slijedi ponavljanje izbora.
– Mi ne forsiramo situaciju  jer nam prije svega trebaju pomaci. Zna se da je Bili brig selo  u gradu i mi to želimo promijeniti. Trebaju nam pomaci  jer se dugo nismo pomakli s  mjesta, a tu napose mislim na  rješavanje komunalnih pitanja,  osobito ceste Hrvatskog sabora  gdje su već izgubljena tri života,  rekao nam je u kratkom razgovoru Ivica Obad.